ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ανακοινώθηκε και επίσημα η έγκριση χρηματοδότησης με το ποσό των 250.000 ευρώ για την τοποθέτηση εξοπλισμού και την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών της Ηλιούπολης.

Το έργο εγκρίθηκε σύμφωνα με την εκπόνηση μελέτης και την αίτηση χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Ηλιούπολης με συνολικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ (100.000 από ίδιους πόρους του δήμου) και προβλέπει την αναβάθμιση ή την συμπλήρωση οργάνων στις εξής Παιδικές Χαρές:

Άλσος Κιντή, Κιθαιρώνος, Εργατών Τύπου, Κυπρίων Ηρώων & Αριστομένους (Αγ. Παρασκευή), Κριεζή και Δαμασκηνού, Σκόπα & Αριστάρχου, Εθνάρχου Μακαρίου & Καρνεάδου, Φωκίδος & Παπαφλέσσα, Κεντρική Πλατεία, Παίκου και Λαγκαδίων. Έτσι με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η αναβάθμιση και πιστοποίηση και των τελευταίων από τις 32 Παιδικές χαρές της Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, με το τελευταίο αυτό έργο επιτυγχάνεται η ορθή, λειτουργική ανασχεδίαση υφιστάμενων παιδικών χαρών, που θα πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία, με απώτερο σκοπό κυρίως τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, όλων των ηλικιακών ομάδων.

Παράλληλα, μέσα σε αυτόν τον αναζωογονημένο αστικό χώρο ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, αναψυχής και κοινωνικοποίησης ταυτόχρονα για τα παιδιά αλλά και για τους συνοδούς τους.

Μέσω των απαραίτητων ενεργειών του Δήμου για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών και την εναρμόνιση τους στα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, δημιουργούνται σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς χώροι που συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών.

Ο νέος εξοπλισμός που έχει επιλεγεί, περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων.

Συγχρόνως έχει προκηρυχθεί έργο για την ετήσια διαρκή συντήρηση των ζημιών που θα προκύπτουν στο σύνολο των 32 παιδικών χαρών καθώς επίσης και η ετήσια έκδοση των πιστοποιητικών ασφαλείας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.