ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Την ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος της Λεωφόρου Ειρήνης στον Δήμο Ηλιούπολης, εξασφαλίζουν, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 850.000 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο Ηλιούπολης και στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Περιλαμβάνει δε παρεμβάσεις σε όλο το μήκος και πλάτος των δύο πλευρών της Λεωφόρου Ειρήνης (συνολικά 6.300 τ.μ.).

Τι περιλαμβάνει το έργο

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες, μεταξύ άλλων, για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, την αντικατάσταση τμήματος του ασφάλτινου οδοστρώματος στις διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους και τη δημιουργία νέων διαβάσεων από ζώνες κυβόλιθων, ενώ προβλέπεται η κατασκευή υποδομών φωτισμού σε υπογειοποιημένο δίκτυο καθώς και υποδομών ποτίσματος του πρασίνου. Με την υλοποίηση του έργου θα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη κίνηση των συμπολιτών μας με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.