ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Με ευαισθησία και υπευθυνότητα διαχειρίζεται ο Δήμος μας το ζήτημα του «κορωνοϊού».

Για αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και συνεργαζόμενοι, με σοβαρότητα, χωρίς παραταξιακές αντεγκλήσεις.

Στα Σχολεία, που υπήρξε διακοπή λειτουργίας των μαθημάτων τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας πολλών απουσιών μαθητών λόγω γρίπης, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες απολυμάνσεις και όλα τα Σχολεία έχουν εφοδιαστεί με απολυμαντικά υγρά, μάσκες, οινόπνευμα, θερμόμετρα και σιρόπια παρακεταμόλης.

Διευκρινίστηκε ήδη από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ότι «το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ αποκλειστικά και μόνο με Απόφαση των Υπουργών Παιδείας-Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού».

Η προβληθείσα προληπτική απολύμανση σχολείων και δημοτικών κτιρίων λίγων Δήμων σχετίζεται με την παρουσία μαθητών, που ειχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας.

Άλλωστε οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν, ότι η μετάδοση γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή.

Όπως ήδη πολύ σωστά έχει αναφερθεί:
«Ο κίνδυνος από τον πανικό είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο λόγω του ιού. Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε».

Για αυτό το λόγο η θέση μας παραμένει σταθερή:
Η ψυχραιμία και η ορθή πληροφόρηση μας καθοδηγούν στην αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού και λαμβάνουμε άμεσα κάθε απαραίτητο μέτρο, που συστήνουν οι Δημόσιοι Επιστημονικοί Θεσμοί Υγείας.

Για ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κορωνοϊό SARS-Cov-2 για τις εκπαιδευτικές μονάδες, πατήστε εδώ.

Δήμαρχος Ηλιούπολης
Γιώργος Χατζηδάκης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.