ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ξεκίνησε και υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς το έργο «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ», Α.Μ. 29/2021, προϋπολογισμού 74.400 € και τελικής σύμβασης 44.643 €, με Φ.Π.Α.

Αφορά σε εργασίες ανακατασκευής-αποκατάστασης πεζοδρομίων σε κοινοχρήστους χώρους του Δήμου Ηλιούπολης, που έχουν υποστεί βλάβες από ρίζες δένδρων και φθορές, φυσιολογικές ή μη, ως υποχρέωση του Δήμου βάσει του ισχύοντος κτιριοδομικού κανονισμού.

Είναι καταγεγραμμένα από τις δημοτικές υπηρεσίες και από αιτήματα δημοτών τα σημεία κατά προτεραιότητα επέμβασης, στο επί χρόνια ασυντήρητο δίκτυο πεζοδρομίων της πόλης μας, με πλήθος δέντρων επιφανειακού ριζικού συστήματος, που ανασηκώνουν τις πλάκες και δημιουργούν κινδύνους για τους πεζούς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής περιμετρικά του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και θα συνεχιστούν έξω από σχολικά συγκροτήματα και σε πεζοδρόμια συχνής διέλευσης, με αποξήλωση κρασπέδων, καθαίρεση κατασκευών από άοπλο σκυρόδεμα και πλάκες, εκσκαφή, κοπή ριζών δέντρων, εξυγιαντική στρώση/επίχωση, τοποθέτηση κρασπέδων, υπόστρωση από σκυρόδεμα, επίστρωση με πλάκες τσιμέντου, κλπ.

Μεθοδικά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η συντήρηση πεζοδρομίων κοινόχρηστων χώρων, ώστε σταδιακά για να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα διερχομένων πεζών και ιδιαίτερα παιδιών ή ηλικιωμένων και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και η ασφαλής κίνηση των κατοίκων της.

Κώστας Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.