ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Αγαπητοί συμπολίτες και αγαπητές συμπολίτισσες,
Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη Περιφέρειας και Δημάρχων, οι μετεωρολόγοι πρόβλεψαν για αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην Αττική, από 11:00 έως 19:00, με αναμενόμενες συνεχείς χιονοπτώσεις.

Σας ενημερώνουμε για την σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου και σας καλούμε να παραμείνετε ασφαλείς και να μη μετακινείστε κατά τη διάρκειά του, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια, παρά μόνο για σοβαρό λόγο.

Για την ασφαλή κατά το δυνατόν μετακίνησή σας με αυτοκίνητο σε συνθήκες χιονόστρωσης, χρησιμοποιήστε απαραίτητα τις ειδικές αλυσίδες χιονιού και σε περίπτωση χιονόστρωσης και δυσκολίας κίνησης αυτοκινήτων σας παρακαλούμε να σταθμεύσετε έτσι ώστε να μην εμποδίζεται ο εκχιονισμός ή στα διαθέσιμα ανοιχτά δημοτικά πάρκινγκ:

  • Έναντι του ΙΚΑ στην οδό Ναυαρίνου
  • Στην πλατεία Παλαιών Βιολογική Λαϊκή
  • Στην Μαρίνου Αντύπα κ Φραντζή
  • Στο Δημαρχείο.

Μέχρι και την Κυριακή θα διατίθεται η θερμαινόμενη αίθουσα στο Δημαρχείο, για όποιον χρειαστεί.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηλιούπολης και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και ήδη έχει γίνει ρίψη αλατιού σε επικίνδυνους δρόμους.

Διατίθεται ακόμη αλάτι για την χρήση των κατοίκων, σε εισόδους και πεζοδρόμια, σε 4 σημεία της πόλης και συγκεκριμένα:

  • Στο χώρο στάθμευσης του Sports Cafe στα Αστυνομικά
  • Στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας
  • Έναντι του Ι.Ν. Αγίας Μαύρας.
  • Στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής (από Σάββατο 9:00)

Τηλέφωνα ανάγκης επικοινωνίας για επέμβαση, πτώσεις δέντρων, κλπ:
210 99 70 007, -077, -078, 079 και -197.

Για διακοπή-βλάβη ηλεκτροδότησης πρέπει να γίνει αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα ενημέρωση του Δήμου, στα παραπάνω τηλέφωνα.

Ειδικά για περιπτώσεις ανάγκης παροχής ιατρικής βοήθειας ή υποστήριξης, για προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, αιμοκάθαρση, χημειοθεραπεία κλπ, επικοινωνήστε στο 210 99 70 009.      

Η πρόσφατη κακοκαιρία μας δίδαξε πολλά για την αξία του Εθελοντισμού και προσκαλούμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες να δηλώσουν συμμετοχή στο Νέο Μητρώο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας.

Κάθε δοκιμασία, κάθε νέα κρίσιμη κατάσταση είναι στην πράξη μια ευκαιρία για την βελτίωση του σχεδιασμού και της προετοιμασίας του Δήμου μας, βασισμένη στην πολύτιμη αποκτηθείσα πείρα.

Σας παρακαλώ θερμά, να ακολουθήσετε τις πάγιες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, να αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του φαινομένου και να προσέχετε πάρα πολύ, ώστε να περάσει κι αυτή η δοκιμασία χωρίς κινδύνους και απώλειες.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.