ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν όλο το καλοκαίρι οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, όπου περιελάμβαναν αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων, νέα δάπεδα, διαμορφώσεις και συντηρήσεις αύλειων χώρων, καθώς επίσης διάφορες συντηρήσεις και μικροεπεμβάσεις ζημιών και φθορών.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι:

- Αντικατάσταση κουφωμάτων στο 16ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 8ο-17ο Δημοτικά, 12ο Δημοτικό, 13ο Δημοτικό, 4ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ-ΕΚ και 5ο Λύκειο.

- Αντικατάσταση & τροποποίηση κουφωμάτων στο 14ο Νηπιαγωγείο.

- Αντικατάσταση κουφωμάτων, κατασκευή αντιολησθηρών δαπέδων στις αυλές του 4ου Δημοτικού.

- Αντικατάσταση ταπήτων linoleum στο 7ο Νηπιαγωγείο και 17ο Νηπιαγωγείο.

- Αθλητικά δάπεδα, προετοιμασία για επιδιόρθωση αυλής, καθαρισμός αποχετευτικού δικτύου, επισκευή WC στο 1ο Δημοτικό.

- Κατασκευή τουαλετών για αγόρια, κορίτσια και καθηγητές στο 10ο Δημοτικό.

- Αντικατάσταση ταρτάν στο 1ο Γυμνάσιο.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Η παιδεία ήταν πάντα προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Από το 2019 παλεύουμε για να δημιουργήσουμε σχολεία όμορφα, λειτουργικά, σύγχρονα και ασφαλή για τα παιδιά μας. Έτσι, αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνου, ξεκινήσαμε εκ νέου τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των σχολείων της πόλης μας. Το έργο μας αφορά σε πλήρη ανακαίνιση των σχολικών συγκροτημάτων, τόσο αισθητική όσο και λειτουργική, με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη καθημερινότητα των παιδιών μας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι καταφέραμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα Τρίτσης στο Δήμο μας και να υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση 500.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιπλέον εργασίες, με βάση τις ανάγκες που έχουν θέσει οι Σχολικές Επιτροπές και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων. Έχουμε δρομολογήσει να πραγματοποιηθούν εργασίες π.χ. στο 1ο Γυμνάσιο, στο 5o Δημοτικό, στο 6ο Δημοτικό κ.ά.».

Παράλληλα, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φιλόδημος II» υλοποιήσαμε το έργο κατασκευής ραμπών και ειδικών χώρων υγιεινής (wc) σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία.

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν σε αυτό το στάδιο, ανά σχολείο, είναι:

- Κατασκευή ράμπας για ΑΜΕΑ στο 2ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 21ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ

- Κατασκευή WC & ράμπας για ΑΜΕΑ στο 12ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο, 5ο Λύκειο.

- Κατασκευή 3 ραμπών ΑΜΕΑ και WC AMEA στο 11ο Δημοτικό.

- Κατασκευή 2 ραμπών ΑΜΕΑ στα 8ο - 17ο Δημοτικά, 10ο Δημοτικό, 1ο Λύκειο.

- Κατασκευή 2 ραμπών ΑΜΕΑ και WC AMEA 1ο Γυμνάσιο.

- Κατασκευή WC ΑΜΕΑ στο 4ο Δημοτικό, 17ο Νηπιαγωγείο, 21ο Δημοτικό, 13ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό και 1ο ΕΠΑΛ.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Δόμησης κ. Κώστας Σεφτελής, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες, σημειώνει: «Υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών των σχολικών κτιρίων, καθώς η αναβάθμισή τους είναι προτεραιότητα και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα. Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε, όπως κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, κατασκευή χώρων WC ειδικά σχεδιασμένων για άτομα με αναπηρία κ.ά., εξασφαλίζουμε την αυτόνομη και ασφαλή προσπέλαση από άτομα με αναπηρία ή άλλα εμποδιζόμενα άτομα, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους».

Ο Πολιτικός Μηχανικός και Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Τάσος Παναγιώταρης αναφέρει: «Η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της είχε θέσει την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που είχε στη διάθεσή της ως προτεραιότητα, επιτυγχάνοντας πολλούς από τους στόχους που είχε θέσει για την εκσυγχρόνιση της πόλης μας. Η αναβάθμιση των σχολείων με στοχευμένες παρεμβάσεις και με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει πάρει ποτέ ο Δήμος Ηλιούπολης για τις σχολικές μονάδες της πόλης μας αποτελεί μία από αυτές».

εργασίες συντήρησης στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

εργασίες συντήρησης στο 5ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

εργασίες συντήρησης στο 6ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

εργασίες συντήρησης στο 7ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης

εργασίες συντήρησης στο 13ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης

εργασίες συντήρησης σε μπάνια σχολείων της Ηλιούπολης

εργασίες συντήρησης σε Νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.