ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος βρέθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2024 μαζί με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κάρολο Ιταλό στο αρμόδιο τμήμα Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής για να αναδειχθεί η μεγάλη αναγκαιότητα σχετικά με την εύρεση λύσης για το σημείο καρμανιόλα του Δήμου Ηλιούπολης, Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου.

Με τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του ζητήματος, πιθανά σενάρια επέμβασης για την μείωση των ατυχημάτων και την ασφαλή διέλευση των κατοίκων, δημοτών και οδηγών που χρησιμοποιούν το σημείο ως διέλευση για τη μετάβασή τους σε όμορους δήμους.

Ήδη σε συνεργασία με συνεργάτη και συγκοινωνιολόγο επιστήμονα έχει δρομολογηθεί εμπεριστατωμένη μελέτη για την βέλτιστη και πιο ασφαλή λύση στον κόμβο αυτό.

Λόγω του κατεπείγοντος ζητήθηκε και εγγράφως από την Τεχνική Υπηρεσία με σχετική επιστολή να προβεί η περιφέρεια σε άμεσες ενέργειες συντήρησης και νέας διαγράμμισης λόγω φθοράς ασφάλτου ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο.

Προ των πυλών βρίσκεται και η συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών με στόχο την πιο άμεση επέμβαση στο σημείο, αμέσως μόλις εκπονηθεί η μελέτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν αναλάβει τη διοίκηση η νέα δημοτική αρχή, έγινε διαβούλευση με τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρρόπουλος σε συνέντευξη στο Κρατικό Κανάλι της ΕΡΤ στην εκπομπή "Συνδέσεις" με τους δημοσιογράφους κ. Παπαχλιμίντζο Κώστα και την κα Χριστίνα Βίδου, ανέδειξε το ζήτημα πανελληνίως.

Σε σχετική ανάρτησή του στα social media, o Δήμαρχος Ηλιούπολης αναφέρει:
«Ένα ζήτημα τόσο φλέγον όπως είναι το σημείο καρμανιόλα της πόλης μας, Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου, χρειάζεται αναμφισβήτητα αντιμετώπιση 360 μοιρών, προκειμένου να υπάρξει η αποτελεσματικότητα που περιμένουμε».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.