ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Ηλιούπολης εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), το οποίο εκπονείται σύμφωνα με το νόμο 4819/2021.

Κύριος στόχος του ΣΑΠ είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.), ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.α.), μέσω της ανάπτυξης σε επίπεδο Δήμου ενός δικτύου μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, με γνώμονα την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

To Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Στο πλαίσιο εκπόνησης του ΣΑΠ, και με σκοπό τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε σχέση με την αστική προσβασιμότητα, ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση των προτάσεων του ΣΑΠ.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, σύντομο και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εκπόνηση του ΣΑΠ.

Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πατήστε εδώ.

Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ανοικτό για 15 ημέρες από τη δημοσιοποίησή του για την συμπλήρωσή του και γι’ αυτό θα θέλαμε την έγκαιρη συμμετοχή σας.

Για πληροφορίες ή και προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ηλιούπολης, μπορείτε να αποστέλλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.