Ο Λέων Τολτσίνσκι πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Έπιασε μια καταπληκτική δουλειά σ’ ένα ειδυλλιακό και όμορφο χωριουδάκι:
Δάσκαλος της Σοφίας, κόρης του γιατρού Ζουμπρίτσκι και της γυναίκας του Λένυα. Όταν φτάνει, συναντά έναν βοσκό που χάνει συνέχεια τα πρόβατά του, ένα χασάπη ταχυδρόμο και μία πωλήτρια ψαριών… αρωματικών.

Την πόλη βασανίζει εδώ και 200 χρόνια μία κατάρα που τους κάνει όλους ηλίθιους και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, μαθαίνει πως αν αποτύχει εντός 24 ωρών να εκπαιδεύσει την Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα, θα γίνει και ο ίδιος ηλίθιος. Δυστυχώς, όμως, είναι αργά για τον ίδιο, μιας και ερωτεύεται την μαθήτριά του.

Λίγα λόγια για το έργο
Οι Ηλίθιοι, είναι ένα κωμικό παραμύθι του Νηλ Σάιμον που φέρεται να γράφτηκε ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που έκανε με την γυναίκα του την περίοδο που έπαιρναν διαζύγιο. Της υποσχέθηκε τα έσοδα του επόμενου έργου του κι έτσι βάλθηκε να γράψει κάτι που δεν θα πετύχαινε ποτέ στο Μπρόντγουεϊ. Το έργο κατέβηκε μετά από 40 παραστάσεις και ο ίδιος πέτυχε τον σκοπό του. Από τότε, βέβαια, παίζεται για χρόνια με τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμo, ενώ ο ίδιος θεωρείται ως ο συγγραφέας με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ. Το έργο σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20 ου αιώνα χωρίς να αφήνει παράμερα την αξία των ανθρώπινων σχέσεων και της διαφορετικότητας, αγγίζοντας και ζητήματα όπως οι κοινωνικές διακρίσεις και η δύναμη της θέλησης.

Τίτλος Έργου: Οι Ηλίθιοι
Συγγραφέας: Νηλ Σάιμον
Κατηγορία Έργου: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Νότης Παρασκευόπουλος
Σκηνικά: Ομάδα Ταράτσα
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαλτέζου
Μουσική Επιμέλεια: Νότης Παρασκευόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Τάσος Κολοβός - Νότης Παρασκευόπουλος

Παίζουν: Γιάννης Αννούσης
Γιώργος Αννούσης
Γωγώ Γαλανού
Έλενα Γεωργαντά
Τάσος Κολοβός
Πάνος Σαμιώτης
Χριστίνα Χρήστου
Οργάνωση Παραγωγής: Τάσος Κολοβός
Διάρκεια: 80 λεπτά

Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (Δημαρχιακό Μέγαρο)
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου 2

Παραστάσεις: Σάββατο 22 & 29, Κυριακή 23 & 30 Απριλίου
Ώρα Έναρξης: 19:00
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 6948 207569

Είσοδος Ελεύθερη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.