Το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων (ICOM) έχει ορίσει τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο από όλα τα μουσεία παγκοσμίως με εκδηλώσεις, ημερίδες και δράσεις, προκειμένου να αναδείξουν το ρόλο τους και τη συμβολή τους στη σύγχρονη κοινωνία, με βάση το εκάστοτε θέμα που επιλέγεται.

Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης μέσα από τα εκθέματά του αφηγείται την ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης, συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας με δράσεις που αναδεικνύουν τη συμβολή της τέχνης στον αντιστασιακό αγώνα και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του με θέμα «Η Τέχνη στην Αντίσταση».

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να δει από κοντά σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα της ηρωικής εκείνης εποχής, τεκμήρια του αγώνα του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία και να γνωρίσει μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες, τις δημιουργίες σημαντικών προσωπικοτήτων από κάθε είδος τέχνης που διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της κατοχής, λογοτεχνία, αντάρτικο τραγούδι, μουσική, εικαστικά, θέατρο, πεζογραφία κ.α.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης θα παραμείνει ανοικτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2019

Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου – Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9901400
Website: http://ilioupoli.gr/mea
FB: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης - Δήμος Ηλιούπολης
Email: meailioupolis@gmail.com

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.