Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, σας προσκαλεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου σε μια συναρπαστική εμπειρία Ρομποτικής και αμέσως μετά Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σχολείου μας.

Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 10:00 - 12:00 μ.μ.
για όλους τους μαθητές με ελεύθερη είσοδο

«Ο Έξυπνος κος ARDUINO σε Ρόλο Φύλακα Θερμοκηπίου!
Ένα Βιωματικό Εργαστήριο STEAM & Robotics»

από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης και το noesisHUB

οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης και να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προκύπτουν από το συνδυασμό των τεχνικών αυτών με το STEAM και τη ρομποτική.

Για μαθητές Γ' - ΣΤ
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι μαθητές/τριες θα γνωρίσουν τον κόσμο της ρομποτικής και των STEAM εφαρμογών μέσα από την εφαρμογή του αυτόματου σκιάστρου. Με τη βοήθεια εκπαιδευτών, η κάθε εργαστηριακή ομάδα θα μπορέσει να αναπτύξει αυτόνομα τα δικά της ηλεκτρονικά κυκλώματα και τον προγραμματιστικό κώδικα που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της διάταξης του αυτόματου σκιάστρου.

Για μαθητές Α' και Β'
Για τους μαθητές 1ης και 2ης τάξης του Δημοτικού, η noesisHUB διαθέτει διαφορετικό κύκλο βιωματικών εργαστηρίων STEAM, που θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης. Σκοπός του κύκλου αυτού είναι η ομαλή εισαγωγή των μαθητών αυτών των ηλικιών στις Φυσικές και Μαθηματικές έννοιες που συναντούν στην καθημερινότητά τους, μέσα από δράσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία αλλά και τις κατασκευές με απλά υλικά. Κατάλληλα επιλεγμένες ρομποτικές διατάξεις και ψηφιακές εφαρμογές εμπλουτίζουν τον εργαστηριακό κύκλο. Στα τελευταία εργαστηριακά μαθήματα γίνεται μία εισαγωγή στον μικροελεγκτή Arduino Uno, ώστε οι μαθητές της 3ης τάξης του Δημοτικού να εισαχθούν με ομαλό τρόπο στο πρόγραμμα ρομποτικής και STEAM της επόμενης βαθμίδας, αν το επιλέξουν.

Με αυτόν τον τρόπο της βιωματικής μάθησης, οι εκπαιδευόμενοι θα ταξιδέψουν στον κόσμο των καινοτόμων ανοικτών τεχνολογιών, που μπορούν και οι ίδιοι να αποκτήσουν εύκολα και οικονομικά.

Συντονιστική Ομάδα
noesisHUB
www.noesishub.com

Αμέσως μετά

θα πραγματοποιήσουμε το Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σχολείου μας και σας θέλουμε όλους κοντά μας.

Μία χαρούμενη παρέα ώστε να δημιουργήσουμε την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ: Αγαπώ - Μαθαίνω - Προσφέρω - Προστατεύω. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης.

Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων
6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.