Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μιχάλη Κακογιάννη από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», σας προσκαλεί την Παρασκευή 11/06/2021 στην προβολή της ταινίας "ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ (The Cherry Orchard)" του Μιχάλη Κακογιάννη (Ελλάδα-Γαλλία-Κύπρος,1999, έγχρωμη, 141΄).

  • Ειδικό Μεγάλο βραβείο του Κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών του Κόσμου του Μόντρεαλ

Παρίσι, 1900. Η Άνια, δεκαεξάχρονη κόρη της κυρίας Λιούμποφ Ρανέφσκι, φτάνει στη γαλλική πρωτεύουσα για να συνοδεύσει τη μητέρα της πίσω στη Ρωσία. Πέντε χρόνια πριν, όταν ο μικρός της γιος πνίγηκε στη λίμνη, η Λιουμπόφ εγκατέλειψε το πατρικό της κτήμα, πασίγνωστο για το Βυσσινόκηπό του, και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία με τον εραστή της, ο οποίος αφού σπατάλησε όλες τις οικονομίες της, την εγκατέλειψε. Στο γυρισμό τους βρίσκουν το Βυσσινόκηπο να ανθίζει. Ο Γκάεφ, αδελφός της Λιούμποφ, είναι ένας χαριτωμένος αργόσχολος που τον φροντίζει ο ογδοντάχρονος υπηρέτης Φιρς, αφήνοντας τα πρακτικά ζητήματα στα χέρια της Βάριας, θετής κόρης της Λιούμποφ. Παρόντες, για να καλωσορίσουν την ξενιτεμένη, είναι ο Λοπάχιν, ένας πλούσιος άξεστος έμπορος και ο Τροφίμοφ, δάσκαλος του πνιγμένου αγοριού, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή.

Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς, Κάτριν Κάρλιτζ, Τούσκα Μπέργκεν, Τζέραλντ Μπάτλερ, Φράνσις ντε λα Τουρ, Όουεν Τιλ, Μάικλ Γκαφ, Άντριου Χάουαρντ

Θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

Τρέιλερ

ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ (The Cherry Orchard) του Μιχάλη Κακογιάννη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/06/2021 στις 21.00

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Τα δελτία εισόδου θα διατίθενται από το Τμήμα Πολιτισμού, οδός Νικομάχου 18, από τις 7/6 έως τις 10/6, 10:00. - 18:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε άτομο θα έχει δικαίωμα σε 2 δελτία εισόδου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.