Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μιχάλη Κακογιάννη από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», σας προσκαλεί το Σάββατο 12/06/2021 στην προβολή της ταινίας "ΤΡΩΑΔΕΣ (The Trojan Women)" του Μιχάλη Κακογιάννη (Ελλάδα-Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ, 1972, ασπρόμαυρη, 105΄).

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές σκοτώνουν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέηντγκρέηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Τρέιλερ

Οι

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/06/2021 στις 21.00

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Τα δελτία εισόδου θα διατίθενται από το Τμήμα Πολιτισμού, οδός Νικομάχου 18, από τις 7/6 έως τις 10/6, 10:00. - 18:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε άτομο θα έχει δικαίωμα σε 2 δελτία εισόδου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.