Οι αποκριάτικες λέξεις κρύφτηκαν και εμείς καλούμαστε σ’ ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού… για να τις ανακαλύψουμε! Θα παίξουμε παντομίμα, θα ζωγραφίσουμε τις αγαπημένες μας στολές, θα δημιουργήσουμε ξεχωριστές μάσκες και θα διασκεδάσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, επικοινωνώντας φυσικά μόνο… στη Νοηματική!

Οι Νοηματίστριες σας περιμένουν για μια ακόμη φορά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 11:00-12:30 ή 13:00-14:30

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.
Μη χάνετε χρόνο!

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες Ηλιούπολης.

Με αυτό το εργαστήρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει το βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, που θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2023.

Οι «Νοηματίστριες» θα μας ξεναγήσουν, μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μέσα από συνολικά 13 εργαστήρια, με διαφορετικές κάθε φορά θεματικές συναντήσεις. Θα μάθουμε διάφορες έννοιες και λέξεις με τη μορφή νοημάτων, χρησιμοποιώντας παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κατασκευές, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούμε σε ζητήματα κώφωσης. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξουμε τις αισθήσεις μας, θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να κοινωνικοποιούμαστε, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωση και την παρατηρητικότητα μας. Η καινοτομία των εργαστηρίων βασίζεται στην αποκλειστική χρήση της Ε.Ν.Γ. τόσο από τις εμψυχώτριες όσο και από τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το Τμήμα Πολιτισμού, στο τηλέφωνο 210 9940699 (εσωτερικό 106).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.