Με αφορμή τον Σεπτέμβριο, τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. εκδήλωση ενημέρωσης για την άνοια και τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα 134 και Σοφοκλή Βενιζέλου (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία για την άνοια και τη νόσο Alzheimer από την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, Δρ. Παρασκευή Σακκά και στη συνέχεια, η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη, Αντιγόνη Λεοντή, θα ενημερώσει το κοινό για την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Ηλιούπολη αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως ιατρός ψυχίατρος, ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργός και παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.
  • Ομαδικά και ατομικά θεραπευτικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα με διαγνωσμένη νόσο Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας.
  • Συμβουλευτική συγγενών και φροντιστών ατόμων με άνοια.
  • Κοινωνική υπηρεσία για ενημέρωση φροντιστών.
  • Διασύνδεση με την κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, στο τηλέφωνο 210-7013271 ή στην ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr

Νόσος Αλτσχάιμερ

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 1 στους 5 ανθρώπους πάνω από τα 80 θα νοσήσει από κάποια μορφή άνοιας – με πιο συχνή τη νόσο Αλτσχάιμερ. Στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά, ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών- μελών της οικογένειας, η πάθηση αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες – και οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν δραματικά στο μέλλον.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, με πληθώρα δράσεων και υπηρεσιών. Ανάμεσα στις δραστηριότητες της Εταιρείας είναι η λειτουργία 9 Κέντρων Ημέρας και 4 Κινητών Μονάδων για άτομα με άνοια και Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα – σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, το πρόγραμμα Φροντίδα στο Σπίτι για Άτομα με Άνοια, η λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 – με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών, σειρά διαδικτυακών υπηρεσιών για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους, εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού γύρω από θέματα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν. Όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.