Η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει μια πολυδιάστατη συνάντηση λόγου, συγκίνησης και μουσικής, με επίκεντρο ένα έργο που πραγματεύεται τον αγώνα, την απώλεια και τη δύναμη της ανθρώπινης επιλογής να μένεις όρθιος μέσα στις δυσκολίες. Ο συγγραφέας, με τη γνωστή του λιτή αλλά βαθιά συναισθηματική γραφή, φωτίζει έναν ήρωα που παλεύει να βρει ξανά τον εαυτό του, σε μια ιστορία όπου το τραύμα συνδιαλέγεται με τη λύτρωση.
Τον συντονισμό της παρουσίασης θα έχει η φιλόλογος και συγγραφέας ομιλιών του Ζακυνθινού Λαϊκού Θεάτρου, Δήμητρα Σταμίρη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Ζαχαρίας Ρόχας, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός
- Δήμητρα Κορμπά, Φιλόλογος ΕΚΠΑ
- Άνδρέας Κατσιγιάννης, Ιατρός Παθολόγος
- Μαριαλένα Τζίμα, Ηθοποιός
- Βασίλης Τσεβάς, Ψυχολόγος
- Δημήτρης Νταγράκης, μαθητής Β΄ Γυμνασίου και δημιουργός της μακέτας που συνοδεύει το έργο
Για το βιβλίο
«Αυτό δεν είναι μια ιστορία για έναν έρωτα που δεν άντεξε στον χρόνο. Είναι μια ιστορία για το τι σημαίνει να διαλέγεις την αγάπη – ακόμη κι όταν πονάει», σημειώνει ο συγγραφέας.
Ο κεντρικός ήρωας Γεράσιμος παρουσιάζεται ως μια φιγούρα βαθιά ανθρώπινη, εύθραυστη και πολύπλευρη. Ένας άνθρωπος που δοκιμάστηκε, έπεσε, αλλά βρήκε το σθένος να ξανασταθεί, όχι μόνος αυτή τη φορά. Με ευαισθησία και εσωτερικό ρυθμό, ο Διονύσης Μποζίκης πλέκει μια αφήγηση όπου οι σιωπές γίνονται εξιστορήσεις και όπου οι αναγνώστες μπορεί να αναγνωρίσουν δικές τους στιγμές και βιώματα.
