Διάρκεια έκθεσης:
Από Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 έως Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 10:00–13:00 & 17:30–20:30
Εγκαίνια:
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, στις 18:00
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους ο Μπάμπης Χριστοφοράτος και η Μαρία Χριστοφοράτου, ενώ συμπεριλαμβάνονται και δύο ελαιογραφίες της Σοφία Νικητάκη.
Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δυναμική της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και επιβεβαιώνει ότι η τέχνη αποτελεί πεδίο συνάντησης, διαλόγου και έμπνευσης.
Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Τσακαλία
Ο Δημήτρης Τσακαλίας είναι συγγραφέας θεατρικών έργων, στιχουργός και καθηγητής στιχουργικής στο εργαστήριο «Καθρέφτης». Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί το εργαστήριο εικαστικής «Michelangelo» της Μαργαρίτας Ράντεβα και έχει στραφεί δυναμικά σε ζωγραφικές τρισδιάστατες δημιουργίες, εξερευνώντας νέες μορφές εικαστικής έκφρασης.
Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Γεωργιάδη
Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης ξεκίνησε την αγιογραφία σε ηλικία 17 ετών και έναν χρόνο αργότερα φοίτησε σε σχολή ζωγραφικής, ακολουθώντας παράλληλα και τις δύο μορφές τέχνης.
Πιστεύει βαθιά στη δύναμη της ζωγραφικής, θεωρώντας ότι μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τόσο τον δημιουργό όσο και τον θεατή. Στην πορεία του είχε σημαντικές επιρροές και γνωριμίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και προσωπικότητες, όπως ο Γιάννης Τσαρούχης, ο Κ. Ξυνόπουλος, ο Νίκος Βρανάς και ο π. Σταμάτης Σκλήρης. Στα έργα του χρησιμοποιεί πάντοτε φυσικά και γνήσια υλικά, δίνοντας έμφαση στην αυθεντικότητα της δημιουργίας.
Η τέχνη ενώνει
Οι δύο καλλιτέχνες υπήρξαν συμμαθητές στο 4ο (μετέπειτα 13ο) Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και συναντήθηκαν ξανά, πολλές δεκαετίες αργότερα. Η κοινή αυτή έκθεση αποτελεί μια συμβολική αλλά και ουσιαστική επανασύνδεση, αποδεικνύοντας πως η τέχνη γεφυρώνει χρόνο, εμπειρίες και ανθρώπους.
Πληροφορίες: 210 99 69 629
