ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Τη χειμερινή ώρα θα υποδεχθούμε αύριο Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 όταν και θα κληθούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας, μία ώρα πίσω.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 04:00 θα γυρίσουμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω (δηλαδή η ώρα θα δείχνει 03:00).

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει:

«Την Κυριακή λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ σε 03:00 π.μ.»

Και αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά, καθώς θα περάσουμε στη θερινή ώρα ξανά τον Μάρτιο, αφού η κατάργηση έχει μπει στον «πάγο».

«Πάγωσε» η κατάργηση της αλλαγής ώρας

Τον Μάρτιο του 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας, δίνοντας στα κράτη-μέλη το δικαίωμα να επιλέξουν τα ίδια την επίσημη ώρα τους από τον Μάρτιο του 2021.

Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού και οι έκτακτες συνθήκες που επιβλήθηκαν «πάγωσαν» επί της ουσίας το ζήτημα, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα ο χρονικός ορίζοντας που θα εφαρμοστεί η απόφαση αυτή.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.