ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η δράση μας σε συνεργασία με το «Κέντρο Φ» για την Τρίτη Ηλικία ξεκινά στις 6 Μαΐου, βασιζόμενοι στο γεγονός πως οι συνταξιούχοι, επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την οικονομική και υγειονομική κρίση, με άμεσες συνέπειες και στην ψυχική τους υγεία.

Το «Κέντρο Φ» αποτελεί μια σύμπραξη νέων επιστημόνων της ψυχικής υγείας, ως απάντηση στην εθνική κρίση της οικονομίας και των αξιών, σε μια σθεναρή απόπειρα αναχαίτισης των αρνητικών της επιπτώσεων στον ψυχισμό της κοινωνίας μας.

Η ομάδα του «Κέντρου Φ» προσάρμοσε την δια ζώσης ψυχολογική υποστήριξη των επωφελούμενων σε τηλεφωνική, λόγω αναστολής της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για τα μέλη τους αλλά και ως μέτρο προστασίας έναντι του Covid-19 για τα μέλη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» .

Στόχος μας είναι η ενημέρωση της Τρίτης Ηλικίας για τους κινδύνους που μπορεί να απειλούν την ψυχική τους υγεία και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών και θωράκισης της ψυχικής τους ισορροπίας. Η ατομική τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται δωρεάν στα μέλη και θα έχει άμεσα οφέλη για τους ιδίους και έμμεσα για την οικογένειά τους.

Επίσης το «Κέντρο Φ» Θα αναλάβει την εξ αποστάσεως ψυχολογική υποστήριξη των επαγγελματιών (προσωπικό) του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά».

Η δράση έχει στόχο την άμεση στήριξη των επαγγελματιών, την έμμεση στήριξη των ευπαθών ομάδων που υποστηρίζουν αλλά και των οικογενειών τους, με σκοπό την καταλληλότερη και ποιοτικότερη παροχή των υπηρεσιών τους. Η ενδυνάμωση των παραπάνω ωφελούμενων ομάδων την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας του Covid-19, θα ενισχύσει τις δεξιότητες ψυχικής ανθεκτικότητας τους και θα λειτουργήσει προληπτικά και υποστηρικτικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως συμπτώματα άγχους και απόσυρσης.

Ο πρόεδρος
Ντέτσικας Κωνσταντίνος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.