ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την κατάπτυστη και αιφνίδια απόφαση της 1ης ΥΠΕ για μετακίνηση ιατρών του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης για την κάλυψη κενών άλλων Κέντρων Υγείας και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των γιατρών για άρση των μετακινήσεων, αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με 24ωρη λειτουργία με όλες τις αναγκαίες όμως προσλήψεις και υποδομές και την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού.

Για πολλοστή φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές! Νόμοι και αποφάσεις που λαμβάνονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις -νυν και προηγούμενες- που στο σύνολό τους έχουν αρνητικό πρόσημο για τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολλών. Η πολύπαθη ΠΦΥ είναι υποστελεχωμένη, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, δίχως να καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες του πληθυσμού. Και τώρα θέλουν ο ίδιος γιατρός να είναι προσωπικός γιατρός, να κάνει βάρδια στο Εμβολιαστικό Κέντρο στο κέντρο covid και εφημερία στο Κορωπί.

Η απόφαση αυτή που σε κάθε άνθρωπο μοιάζει παράλογη έρχεται και πατά στον πάγιο στόχο των κυβερνήσεων για περιορισμό του κόστους για το κράτος και τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους.  Για αυτό και βλέπουμε ξανά αντί να στελεχώνονται με το απαραίτητο προσωπικό όλες οι δομές υγείας να υποβαθμίζονται. Ώστε να ανοίξει πιο εύκολα η εμπορευματοποίηση της υγείας και το νέο ΕΣΥ.

Εμείς θα σταθούμε απέναντι για να ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τους πολλούς. Ένα αναπτυγμένο, στελεχωμένο και εξοπλισμένο κρατικό σύστημα ΠΦΥ που θα έχει ως κριτήριο την έγκαιρη, ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών στην υγεία απολύτως δωρεάν.

Καλούμε το λαό της Ηλιούπολης, τα σωματεία και τους φορείς της Πόλης σε κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στις 13:00 στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης για να διεκδικήσουμε συλλογικά όσα μας ανήκουν.

Το ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  (μέλος  Ο.Γ.Ε.)

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.