ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στη δική τους συμβολική διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, κυρίως νέων παιδιών, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, 3 Μαρτίου 2023, μαθητές από το 1ο, το 2ο, το 4ο και το 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου σχημάτισαν με τις σχολικές τους τσάντες τη φράση «Να φύγω; Φύγε…» που ήταν ο μοιραίος διάλογος του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό, ενώ μαθητές κρατούσαν πανό με φράσεις όπως «όχι άλλο άδικο αίμα στο δρόμο».

Οι μαθητές του 4ου και 5ου Γυμνασίου σχημάτισαν με τις τσάντες τους στο προαύλιο των Σχολείων τους τη φράση «Πάρε με όταν φτάσεις».

4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

Ανάλογο συμβολισμό έχει και η κίνηση των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, οι οποίοι στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στοιχισμένοι γύρω-γύρω σχημάτισαν μία καρδιά και θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες και στην μνήμη των θυμάτων, αλλά και αγωνίας για το πόσο ασφαλείς είμαστε, σχημάτισαν με τις τσάντες τους το μήνυμα «Ας είναι το τελευταίο».

2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης απέδωσαν φόρο τιμής στην μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και κράτησαν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη τραγωδία. Τα παιδιά μας… αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι… ελπίδα και δύναμη», δήλωσε συγκινημένος ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης κ. Σταύρος Κασάπογλου.

Η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Σκλαβενίτη σημείωσε: «Όλοι μας είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη και εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους των θυμάτων αυτού του αδιανόητου και τραγικού συμβάντος».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε: «Ανείπωτη τραγωδία! Δεν υπάρχουν λόγια, παρά μόνο σιωπή. Και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τους δικούς τους τόσο άδικα. Περαστικά στους τραυματίες και δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.