ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες ημέρες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 71η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στις εξής ημερομηνίες:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει η φοιτητική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη, λόγω διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε το "παρών" στις 24 Νοεμβρίου 2023 στο 5ο συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού "Γίνε Άνθρωπος" που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ηλιούπολης με τίτλο "Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της!".

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη νέα διοίκηση, έχει αποστείλει εκ νέου υπενθυμιστική επιστολή στον νυν δήμαρχο κο Χατζηδάκη, όπου ζητάει προσωπική ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη  αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τους εκατοντάδες δημότες που στήριξαν τη δυνατότητα ύπαρξης και δράσης μιας Αριστερής Αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια προσπάθεια που λόγω του αντιδημοκρατικού ορίου του 3%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης και την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην οδό Κύπρου και Σαντορίνης ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς μετατράπηκε μια ακόμη παιδική χαρά στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φειδίου, η οποία ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην Πλατεία Ευρώπης, ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ως εξής:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από αύριο Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την Τρίτη 03.11.2009  διεξάχθηκε  η δίκη των Νασταίων  για την Δημόσια Περιουσία . Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα , στις 28  Σεπτεμβρίου 2010 προσδιορίσθηκε και πάλι η δίκη η οποία όμως αναβλήθηκε. Παρά την διαφαινόμενη αναβολή η παρουσία των πολιτών ήταν απαγοητευτική  και πώς να γίνει διαφορετικά όταν από τους υποψήφιους Δημάρχους  παρέστη μόνο ο Δήμαρχος κ. Αναγνώστου και ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος του Ενωτικού  Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης.

Για να θυμηθούμε μερικά πράγματα κρίνουμε αναγκαίο να αναφερθούμε σε κομβικά σημεία της Δημόσιας περιουσίας.

Η ιστορία της Δημόσιας περιουσίας είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία της πόλης μας. Οι κληρονόμοι Νάστου και οι συνεταίροι τους, αφού διαμέλισαν και τεμάχισαν την πόλη, αφού πούλησαν γη που δεν τους ανήκε, φθάσαμε στο 1984.

Η ιστορική πολιτική απόφαση του, τότε, υπουργού οικονομικών Δημοσθενόπουλου κατοχύρωσε τα εναπομείναντα οικόπεδα στην πόλη.

Βέβαια για να φθάσουμε το 1984 προϋπήρξαν οι αγώνες του Δημήτρη Κιντή οι οποίοι καταξιώθηκαν στην συνείδηση των Ηλιουπολιτών. Η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα και οι αγώνες της τότε  Δημοτικής Αρχής, έφεραν θετικό αποτέλεσμα.

Ας μην λησμονούμε ότι και η εποχή 1978 – 1990 είχε το αρνητικό της σημείο. Η δημοτική αρχή μην έχοντας τους κατάλληλους μηχανισμούς προστασίας χορήγησε αρκετά ΤΑΠ ώστε πολλοί καταπατητές κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις παρανομίες τους.

Το 1991 φτάνουμε στη Δημαρχία Θ. Γεωργάκη. Επειδή πιστεύω ότι η λήθη δεν βοηθά τις κοινωνίες να προχωρήσουν μπροστά αλλά και η καταβαλόμενη προσπάθεια για συστηματική απαξίωση της, πιο δημιουργικής σε υποδομές περίοδος 1991 – 2006 δεν βοηθά την κοινή πορεία, αναφέρουμε επιγραμματικά:

1.    23/01/1997 δικαστική κατοχύρωση περιοχής «χαλικάκι» 60 στρ. στο Δήμο Ηλιούπολης
2.    09/02/1996 παραχώρηση 32 στρ. στα «Αστυνομικά» που στεγάζουν σήμερα: τένις, αναψυκτήριο, κολυμβητήριο, παιδικής σταθμούς, νηπιαγωγεία, 2ο γυμνάσιο
3.    22/04/1996 κατοχύρωση Δημοτικού θερινού κινηματογράφου Μελίνα Μερκούρη
4.    15/03/1995 παραχώρηση 25 οικοπέδων από την ΚΕΔ για αξιοποίηση
5.    αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις από το 1995 – 2005 για διεκδικήσεις ενάντια στους καταπατητές
6.    23 αυτόνομες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας
7.    κατασκευή νηπιαγωγείων: 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο, 14ο, 15ο, 22ο, 21ο
8.    κατασκευή δημοτικών σχολείων: 11ο, 12ο, 13ο, 15ο, 21ο, 22ο
9.    2ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο 4ος, 5ος, 6ος, 9ος, 10ος παιδικοί σταθμοί
10.    Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Είναι απολύτως ξεκάθαρο και αντιληπτό ότι η «Δημοτική Αλλαγή» που ο υποψήφιος Δήμαρχος του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης είχε την τιμή να εκπροσωπεί για μια τετρετία ως επικεφαλής της , από το 2007 -2010, αξιοποίησε σε σημαντικό βαθμό την Δημόσια περιουσία, στα προηγούμενα 16 χρόνια που με την λαϊκή εντολή διαχειριζότανε το συμφέρον του Δήμου. Δεν έχασε ούτε μια δίκη και έβαλε την πόλη σε τροχιά ανάπτυξης.

Από τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβε τη δημοτική αρχή ο Γ. Αναγνώστου.
Στο σημείο αυτό αξίζει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η πολιτεία που είναι και ο ιδιοκτήτης και υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας.

1.    Ο Υπουργός Οικονομικών κος Αλογοσκούφης διορίζει από την 05/05/2004 έως την 31/07/2006 με αποφάσεις του, την κα. Μάλοβιτς (κληρονόμο των Νασταίων) σε 7 καίριες πολιτικές θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο λαός μας αναφέρει πολύ σωστά: « έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Ο ξεσηκωμός του λαού της Ηλιούπολης για την προκλητική αυτή ενέργεια της τότε κυβέρνησης απέτρεψε τους δόλιους σχεδιασμούς εις βάρος των συμφερόντων των Ηλιουπολιτών.
2.    Η ΚΕΔ (κτηματική εταιρία του Δημοσίου) σε συνάντηση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων (08/04/2008) μας ενημερώνει πως προτίθενται να εκποιήσει τα λεγόμενα «φιλέτα» οικόπεδα της πόλης μας προκειμένου να εισπράξει το μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα που έχουν. Τα «υπόλοιπα» οικόπεδα «προτίθεται» να τα παραχωρήσει στο Δήμο.

Ηλιουπολίτες – Ηλιουπολίτισες
pantazopoulos-new_nΔυστυχώς με το οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε φαίνεται πως οι σημαντικοί αγώνες για την προάσπιση της Δημόσιας Περιουσίας δεν ανήκουν στο παρελθόν αλλά είναι μπροστά μας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσομε πως ενώ με την πολιτική απόφαση Δημοσθενόπουλου η πορεία που χαράχθηκε έφερε θετικά για την πόλη μας αποτελέσματα, σήμερα, σύννεφα μαζεύονται πάνω από την Δημόσια περιουσία με κίνδυνο, με πολιτικές και πάλι αποφάσεις, να ξεπουληθεί η Δημόσια περιουσία για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους της χώρας. Η διαμόρφωση κλίματος που επιχειρείται με την περίπτωση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού αποτελεί προπομπό και για την τύχη της Δημόσιας περιουσίας και στην Ηλιούπολη .

Καλούμε το λαό της Ηλιούπολης να βρίσκεται σε εγρήγορση για την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας , την άμεση μεταβίβαση της στην ιδιοκτησία του Δήμου προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα αυτό.

Βρισκόμαστε ίσως στην πιο δύσκολη φάση που αφορά τα δημόσια κτήματα στην πόλη μας. Η περιφρούρηση και η αξιοποίηση αυτών των οικοπέδων πρέπει να γίνει επ’ ωφελεία της πόλης με πρόγραμμα και σχεδιασμό για τις ανάγκες της επόμενης 20ετίας.
Το οφείλουμε στην ιστορία της πόλης και των κατοίκων της, κυρίως όμως το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές των Ηλιουπολιτών.
Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης δεσμεύεται απέναντί στο λαό της Ηλιούπολης  να αγωνιστεί μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τους ενεργούς πολίτες, τους φορείς και τα κινήματα πολιτών έχοντας ως άξονα διεκδίκησης τις παρακάτω θέσεις:

α) Κατάργηση του ν. 2137/2003/αρ.3 που διευκολύνει τους καταπατητές να λυμαίνονται δημόσια περιουσία.
β) Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή πρέπει να αξιώσει και να πάρει άμεσα οριστικά παραχωρητήρια για το σύνολο των δημοσίων κτημάτων.
γ) Ο Δήμος Ηλιούπολης να ενισχύσει το νομικό του οπλοστάσιο απέναντι στους κληρονόμους Νάστου χωρίς να φείδεται κόστους μπροστά στο τεράστιο όφελος για την πόλη μας.    
δ) Να σχεδιάσουμε από κοινού με τους φορείς της πόλης μας τους τρόπους και τις δράσεις μας που θα αναδεικνύουν, θα στηρίζουν και θα προασπίζουν τη Δημόσια περιουσία.   
ε) Το δημοτικό συμβούλιο αφού πάρει έγκαιρα τις απόψεις των φορέων και των κινήσεων πολιτών, αφού ιεραρχήσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, να προγραμματίσει και να αξιοποιήσει τα εναπομείναντα οικόπεδα  έχοντας ως πυξίδα, το μέλλον των παιδιών μας και την ποιότητα ζωής που τόσο αμφισβητείται στις μέρες μας.

Η προάσπιση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ας γίνει υπόθεση όλων μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Το αξίζει η πόλη μας.

 

Δημήτρης Πανταζόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης

30 Σεπτεμβρίου 2010

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.