ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Να στελεχωθεί ΤΩΡΑ το Κέντρο Πρόληψης στην πόλη μας με το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορέσει να μπει με αξιώσεις στα σχολειά, να εκπαιδεύσει εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, ώστε να κάνουν αυτοί παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων στα σχολεία.

Να αλλάξει η θεσμική μορφή των Κέντρων, να συσταθεί Εθνικός Φορέας πρόληψης.

Το Κέντρο λειτουργεί από το 2004, με ευθύνη σχεδιασμού και παρέμβασης στους δήμους Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού. Στην πλήρη ανάπτυξη του, το ανθρώπινο δυναμικό του, άγγιξε μόλις τους 4 ψυχολόγους και μια θέση γραμματέα.

Τα κέντρα πρόληψης στήθηκαν με την μορφή των Αστικών Εταιρειών και χρηματοδοτούνται κατά 50% από τον ΟΚΑΝΑ και 50% από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους της Τοπικής Διοίκησης. Γι αυτό οι Δήμοι και Περιφέρειες συμμετέχουν στην διεύθυνση τους. Η χρηματοδότηση τους ήταν εξαρχής μίζερη και  παράγοντας που προσδιόρισε το εύρος του έργου τους.

Όλα αυτά τα χρόνια τα Κέντρα Πρόληψης λειτούργησαν σαν μικρές διασπασμένες και υποστελεχωμένες μονάδες, ανίκανες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες στους δήμους και μάλιστα σε μια εποχή που οι εξαρτίσεις από ουσίες και άλλα φαινόμενα ανέρχονται αλματωδώς.

Το 2011 με τα μνημόνια οι συγκεκριμένες μονάδες δέχτηκαν ένα ακόμη χτύπημα. Παρ ότι Αστικές Εταιρείες στην νομική τους μορφή, εντάχτηκαν στις απαγορεύσεις των κυβερνήσεων για πρόσληψη προσωπικού και επήλθε πλήρης ανατροπή στους μισθούς των εργαζόμενων, εντάσσοντας τους στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπάλληλων.

Αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής είναι ότι η μονάδα στον Δήμο μας λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια με μόλις μια (1) ψυχολόγο με αποτέλεσμα να έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια επιστημονικής πρόληψης των εξαρτήσεων στην Πόλη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε δεσμευτεί ότι θα λύσει το θεσμικό πρόβλημα των Κέντρων Πρόληψης και των μεγάλων ελλείψεων. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας συνέστησε ομάδα εργασίας. που ολοκλήρωσε τις προτάσεις της τον Απρίλιο του 2017.

Σε αυτήν την ομάδα κατατέθηκε και η πρόταση του Σωματείου των Εργαζομένων που ζητούσαν τη σύσταση ενός Εθνικού φορέα πρόληψης και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Η κυβέρνηση αντί να νομοθετήσει, σύστησε διυπουργική επιτροπή χωρίς να ξέρει κάνεις ακόμη αν έχει βγάλει αποτελέσματα και ποια είναι αυτά!!!

Το δε Υπουργείο Υγείας σε πρόσφατο κείμενό του με τίτλο «Στρατηγικός Σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας στον Τομέα Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων», αναφέρει ότι: «Μέσα στο 2017 υλοποιήθηκε, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, πακέτο προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου για τους φορείς πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων».

Και όμως προσλήψεις στα Κέντρα Πρόληψης δεν έγιναν ούτε το 2017, ούτε το 2018!!!

Το ότι σήμερα το Κέντρο στην πόλη μας καταρρέει είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής, αφού έχει την προεδρία του Κέντρου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει επανειλημμένα συζήτηση και ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για την νεολαία, την οικογένεια και έχει αγνοηθεί από την Δημοτική Αρχή. Το αποτέλεσμα το  Κέντρο Πρόληψης να  πεθαίνει. Με παρκαρισμένα χρήματα στο ταμείο του άλλα όχι με δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, το έργο του είναι  ανύπαρκτο. Το φιλότιμο μιας ψυχολόγου δεν φτάνει για να δώσει λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό  ζήτημα.

Η ανάδειξη και η διεκδίκηση λύσης των προβλημάτων του Κέντρου μας αφορά όλους και πρώτα και κυρία είναι ευθύνη της ίδιας της δημοτικής αρχής που σιωπά εκκωφαντικά.

Η κυβέρνηση κωφεύει και η Δημοτική Αρχή αδρανεί!!!

Αυτό που τελικά ζει και ανθεί και στην πόλη μας είναι η τοξικο-εξάρτηση και οι έμποροι των ναρκωτικών που στοχεύουν το μυαλό και την συνείδηση της νέας γενιάς.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί “φαρμακευτικής κάνναβης” χρησιμοποιείται για να περάσει η προπαγάνδα περί “αθώας κάνναβης”, η οποία μάλιστα όπως λέει… θεραπεύει όλες τις αρρώστιες!!!

Αθωώνουν  την κάνναβη με στόχο την πλήρη νομιμοποίηση της!!!

Χωρίς τεκμηριωμένες έρευνες, χωρίς επιστημονικά συμπεράσματα για χρησιμότητα, παρενέργειες , έβγαλε συνταγές ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του τι ζητάνε, λέει, κάποιοι ασθενείς. Τόσο επιστημονικά! Ενώ με τους εκατομμύρια άλλους ασθενείς, που ζητάνε νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, φάρμακα και αξιοπρεπή περίθαλψη, ουδείς ασχολείται!.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να συμβιβαστούν ποτέ με την χρήση ναρκωτικών ουσιών και την περιθωριοποίηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τις θέσεις μας, να τις  παρουσιάσουν σαν “ντεμοντέ”, γιατί πολεμάνε την υποταγή, το συμβιβασμό και τη νάρκωση, δεν θα υποχωρήσουμε.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ότι ρημάζει τις ζωές τους.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.