ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αντέδρασε, όπως διαβάζουμε, η προσωρινή διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, που προσφάτως δημιουργήθηκε στην πόλη μας, στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που, με αφορμή την ανάπλαση ξανά της Λεωφόρου Ειρήνης, έκανε αναφορά στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μπει στο πρόγραμμα "open mall" και τον ρόλο του Εμπορικού συλλόγου.

Είναι αλήθεια ότι μας έχει προβληματίσει ο ρόλος που έρχεται να εξυπηρετήσει ο συγκεκριμένος σύλλογος και όχι πρώτη φορά. Με ερωτηματικό είχαμε σταθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μήνες τώρα! Αντικειμενικά όμως οφείλουμε να περιμένουμε και να κρίνουμε μέσα από την δράση του.

Η ανακοίνωση της προσωρινής Διοίκησης πάντως, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι και εμπλοκή στο πρόγραμμα "ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ" (open mall), επιζητούσε και μέρος παίρνει σε "μικροπολιτικές σκοπιμότητες", παρ’ ότι στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να εμπλακούν, σε αυτό κύρια ασκούνται!!!

Υποστηρίζουν δε στην ανακοίνωση τους, ότι τάχα το πρόγραμμα "open mall" χάθηκε εξαιτίας της αναλγησίας κάποιων δημοτικών παρατάξεων και την μη ψήφιση εγκαίρως του προϋπολογισμού του Δήμου!!!

Αυτή η αναφορά τους είναι έμπλεη μικροπολιτικής σκοπιμότητας και αν δεν εμπεριέχει άγνοια, τότε είναι συνειδητό ψέμα από την μεριά τους.

Γιατί, εφόσον δημοσιολογούν, οφείλουν να γνωρίζουν, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα καμιά σχέση δεν έχει με τον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε για το 2018, ούτε για το 2019!!! Ακόμη περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι αφορά σε ευρωενωσιακό πρόγραμμα, με ύψος χρηματοδότησης μόλις 50εκ ευρώ, και "πακτωλό" δεν το λες!!!

Πρόγραμμα που ξεκίνησε το Ιούνη του 2018 και ως γνωστό δεν μπορούσαν πάρα να ενταχτούν ελάχιστες προτάσεις από τις πολλές που κατατέθηκαν. Γιατί θα πρέπει να τους είναι επίσης γνωστό ότι εκάστη κατατεθειμένη πρόταση, μπορούσε να ανέλθει μέχρι το πόσο του 1εκ. 900.000 χιλιάδων ευρώ και ο καθείς, που κατέχει τα ελάχιστα της πρακτικής αριθμητικής, θα βρει διψήφιο αριθμό στις προτάσεις που θα μπορούσαν τελικά να ενταχτούν!!! Άρα το ότι ο Δήμος, όπως και οι περισσότεροι δήμοι, έμεινε εκτός, δεν αφορά ούτε προθεσμίες, ούτε προϋπολογισμό και το ξέρουν και ας μην ψαρεύουν για αδαείς...

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση, χωρίς αυταπάτες για τον χαρακτήρα τέτοιων και άλλων ευρωενωσιακών προγραμμάτων, για την βοήθεια, που δήθεν δίνουν στο μικρομάγαζο κλπ, δεν εναντιώθηκε στο να καταθέσει ο Δήμος πρόταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είχε δε την άποψη ότι θα μπορούσε να σχεδιαστεί για τις γειτονιές της πόλης και εφόσον εγκριθεί, να ωφελούνται απόμακρες του Κέντρου γειτονίες. Βέβαια τέτοιος σχεδιασμός στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήρθε ποτέ. Μηδέ για το Κέντρο της Πόλης, μηδέ για τις γειτονιές της.

Αν η προσωρινή διοίκηση του Εμπορικού συλλόγου και η Δημοτική αρχή ξέρουν κάτι περισσότερο ας μας ενημερώσουν!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.