ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Είμαστε στο και 5΄ και ακόμα δεν έχουν τεθεί οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της 2χρονης υποχρεωτικής αγωγής στην πόλη μας με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Αυτή δυστυχώς την πραγματικότητα επιβεβαίωσε το χτεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη.

Το αρμόδιο Υπουργείο δεν έστειλε ποτέ στους δήμους τις προκάτ έστω κατασκευές που διαβεβαίωνε, ούτε διέθεσε πότε την ελάχιστη χρηματοδότηση για μια  διαπιστωμένη ανάγκη, να συμπληρωθούν οι υποδομές που θα υποδεχτούν τα νήπια και που στο Δήμο μας αφορούν σε 8 τουλάχιστον επιπλέον αίθουσες ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί με ασφαλείς και στοιχειώδεις σύγχρονους όρους, η 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.

Η αρμοδία διεύθυνση εκπαίδευσης και η Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσαν στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ότι “ψάχνουν” ακόμη εναλλακτικά σχέδια και σχολικούς χώρους, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να υποδεχτούν τα 63 παιδιά από τις γειτονίες της Αγ. Μαρίνας και του Αγ. Κωνσταντίνου, που δεν έχουν βρει θέση στα Νηπιαγωγεία της περιοχής τους και της πόλης. Υποδεικνύουν δε ως “λύση” αίθουσες εκδηλώσεων και βιβλιοθήκης σε σχολειά όπως είναι το 6ο και 7ο δημοτικό, αναζητούν ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες ανά την Ελλάδα και από μακρινούς Δήμους, στήνουν λύσεις της στιγμής και στο ποδάρι… Γονείς και παιδιά ανάστατοι, σε θόλο τοπίο.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασθμαίνουσα μπροστά στην κάλπη, φροντίζοντας να φουσκώνει -μέσα από τα ματωμένα πλεονάσματα- με δις ευρώ, το μαξιλάρι για να αυγαταίνουν με ασφάλεια τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, να μην βρίσκει ούτε χρόνο, ούτε χρήμα, να ασχοληθεί με το ζήτημα. Από κοντά η απερχόμενη πια, Δημοτική Αρχή της πόλης με τον εφησυχασμό που έσπειρε απέναντι στις κυβερνητικές προθέσεις όλο αυτό το διάστημα, την απροθυμία της να καταδείξει το πρόβλημα στις διαστάσεις που έχει και που πια αναλαμβάνει ολάκαιρη την ευθύνη να δώσει λύση έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή!!!

Λύση παιδαγωγικά σωστή και ασφαλή για παιδιά και γονείς, που δεν θα βρει απροετοίμαστη και θα διχάζει την Σχολική Κοινότητα.

Ζήτημα, που ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, θα παρακολουθήσουμε από κοντά οργανώνοντας συνάμα την διεκδίκηση ώστε στην πόλη το επόμενο διάστημα, να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες σύγχρονες σχολικές υποδομές.

Να αξιοποιηθεί για αυτό το σκοπό η δημόσια γη, που με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα στην αγκαλιά του Υπερταμείου και κινδυνεύει άμεσα, χωρίς ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, να αξιοποιηθεί ως επιχειρηματικό λάφυρο.

Με αφορμή δε τις αρνητικές εξελίξεις για το σημαντικό ζήτημα της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής και που δεν περιορίζεται ως πρόβλημα στην πόλη μας άλλα αφορά όλη την χώρα, βγαίνει ένα καίριο και σημαντικό συμπέρασμα. Ότι δηλαδή το αστικό κράτος, οι θεσμοί του, το πολιτικό τους προσωπικό, σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο αναδείχνονται προκλητικά αδιάφοροι απέναντι στις καθημερινές λαϊκές ανάγκες.

Προκλητικά «ανήμποροι» μπροστά στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες και πάντα αποτελεσματικοί, έγκαιροι και υπεύθυνοι απέναντι στις ανάγκες του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των δανειστών τους.

Είναι καιρός ο λαός να τους τιμωρήσει με την ψήφο του και να τους ανατρέψει με την πάλη του.

Να μην ανεχτεί πια την κοροϊδία.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.