ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Ιουνίου, που ζήτησαν με έγγραφό τους 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με θέμα την εφαρμογή στο Δήμο μας του Νόμου για την  υποχρεωτική Δημόσια δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, δεν κατέληξε σε κάποια συγκεκριμένη και θετική απόφαση, που να εγγυάται ότι όλα τα νήπια θα έχουν θέση στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ποια συνεδρίαση και ποια Δημοτική Αρχή; Άφαντο το μισό Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως της Συμπολίτευσης, μαζί και ο απερχόμενος Δήμαρχος. Τέτοια απαξίωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δε θα την περίμενε κανείς.

Μια Αντιδήμαρχος και δυο τρεις Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης είχαν αναλάβει τον άβολο ρόλο υπεράσπισης των μέχρι τώρα ανύπαρκτων ενεργειών της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής κι ένας πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής το άχαρο καθήκον να τηρήσει τα προσχήματα, παρουσιάζοντας μία εισήγηση που ούτε ο ίδιος ήταν δυνατόν να πιστέψει την αόριστη και συγκεχυμένη λύση που πρότεινε. Λύση λογικά ασυνάρτητη, παιδαγωγικά επιζήμια, που παραπαίει από το κακό στο χειρότερο, με πρόχειρες προτάσεις-μπαλώματα «παρμένες στο πόδι» ίσα-ίσα για να ξεφορτωθούν το πρόβλημα οι ελάχιστοι εναπομείναντες απερχόμενοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να το μεταθέσουν στην επόμενη Δημοτική Αρχή, που, εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνει το Σεπτέμβριο, αναλαμβάνοντας, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Επισημένουμε ότι επανεκλέχθηκαν οι περισσότεροι από τους Δημοτικούς Συμβούλους με τους οποίους ξεκίνησε και τη δεύτερη πεντάχρονη θητεία του ο Βασίλης Βαλασόπουλος, το 2014.

Και το αποκορύφωμα! «Φταίει η γραφειοκρατία που δε λύνονται τα προβλήματα». Το υπαινίχθηκαν έμμεσα τα μέλη της απερχόμενης δημοτικής Αρχής για να δικαιολογήσουν την ολιγωρία τους. Το διατύπωσε και μέλος της παράταξης «Ηλίου-πόλης»: «Ένα σχολείο για να χτιστεί, χρειάζεται να περάσουν πέντε χρόνια»!!!

Στις έκτακτες και πιεστικές καταστάσεις, αντιπαλεύουμε τη γραφειοκρατία,
δε λύνουμε τον «Γόρδιο Δεσμό», τον κόβουμε!

Αν εφαρμοστούν οι λύσεις που έβαλε στο τραπέζι η απερχόμενη δημοτική Αρχή, χωρίς δημιουργική φαντασία και σεβασμό στις υποδείξεις των Εκπαιδευτικών, που γνωρίζουν πολλά περισσότερα για το θέμα, θα ταλαιπωρούνται  για αρκετά χρόνια τα καημένα τα ανυποψίαστα νήπια της πόλης, που δεν αξίζουν μια τέτοια «στοργική(!) φροντίδα». Θα ταλαιπωρούνται και οι μαθητές όσων σχολείων επωμιστούν το βάρος της «φιλοξενίας» των νηπίων. Των νηπίων που για τη δημοτική αρχή και το Κράτος περισσεύουν και είναι βάρος δυσβάσταχτο για τους προϋπολογισμούς τους.

Οι προτομές όμως, οι πελατειακές χάρες, τα «μεγάλα», «μεγαλεπίβολα», «μεγαλόπνοα» έργα τσιμεντοποίησης  της πόλης, που εδώ και τριάντα χρόνια αλλάζουν ριζικά τη φυσιογνωμία της Ηλιούπολης, είναι σε πρώτο πλάνο και πρώτη προτεραιότητα. Η υπόγεια σύραγγα που θα εξυπηρετήσει το «σπουδαίο» έργο τσιμεντοποίησης του Ελληνικού και το «ξεπούλημα» του Παραλιακού Μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα στερήσουν από όλη την Αττική, Νερό, Ενέργεια, Πράσινο, Οξυγόνο, Ζωή υπήρξε πρώτη προτεραιότητα του απερχόμενου Δημάρχου και της Παράταξής του. Και με πάθος την πρόβαλε, τη διαφήμισε, καυχήθηκε για τη συμβολή του στην υλοποίησή της.

Τα παιδιά της Ηλιούπολης που ζουν και μορφώνονται στα απαράδεκτα, κακοσυντηρημένα  σχολικά κτήρια, με τις αμέτρητες προκατασκευασμένες αίθουσες «φυτεμένες» στα προαύλια, εδώ και τριάντα χρόνια, που αυτή η ίδια Δημοτική παράταξη διοικεί το Δήμο, δεν αξίζουν καμία φροντίδα!

Τέτοια κατάντια, τέτοια πολιτική και ηθική κατρακύλα! Τι να πει κανείς!

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, την παρουσίασαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το 2016. Την παρουσιάσαμε πριν από τις δημοτικές εκλογές εμπεριστατωμένα και με προτάσεις. Προτείναμε και λύση του συγκεκριμένου πιεστικού προβλήματος του δίχρονου Νηπιαγωγείου. Την παρουσίασαν και οι αριστερές δημοτικές παρατάξεις (Λαϊκή Συσπείρωση, Αριστερή Πρωτοβουλία). Η συμβολή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Παπαμαύρος» στην ενημέρωση των γονιών υπήρξε σημαντική. Σημαντική και η παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Οι Δημότες, οι σχετικά λίγοι, που λόγω αποχής (συμμετοχή 46,56%, σε σύνολο 60.204 ψηφοφόρων ψήφισαν 28.030) αποφασίζουν για όλους τους υπόλοιπους, και οι άλλοι, που αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι με όσα μας συμβαίνουν εδώ και χρόνια απέχουν από την εκλογική διαδικασία, δεν έχουν μέχρι τώρα βρει το βηματισμό τους. Κι αυτό το πληρώνουμε όλοι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να το πληρώνουν τα παιδιά και οι νέοι και μετά να «κλαίμε» επειδή η χώρα ερημώνει από παιδιά και νέους.

Η θεσμοθέτηση του υποχρεωτικού δίχρονου Νηπιαγωγείου είναι θετική,  αναιρείται όμως από το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκαν και δε  δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή του. Κι αν χρησιμοποιείται η «γραφειοκρατία» σαν άλλοθι για την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα, δε θα υπάρχουν λύσεις.

Στην πραγματικότητα που βιώνουμε, για να έχουν όλα τα νήπια, στις 10 Σεπτέμβρη, τη δική τους θέση  στο Δημόσιο δωρεάν δίχρονο Νηπιαγωγείο, είναι απαραίτητη η συμπόρευση όλων μας, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων, των άνεργων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων- παππούδων  και των δημοτικών παρατάξεων που ειλικρινά υιοθετούν το αίτημα της πραγματικά Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ)
https://maxome-ilioupoli.blogspot.com/
fb: MAXomeniIlioupoli
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.