ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την 19η Οκτώβρη ήρθε sms μήνυμα στο τηλέφωνο της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που γράφει ότι ο «Εμπορικός Σύλλογος», ζητάει συνάντηση μαζί μας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Λαϊκή Συσπείρωση οφείλει να ξεκαθαρίσει ορισμένα ζητήματα για την παρουσία και την λειτουργία του συγκεκριμένου μορφώματος. Ζητήματα που δεν μας επιτρέπουν να αποδεχτούμε συνάντηση και πολύ περισσότερο να αναγνωρίσουμε ως θετική την παρουσία και δράση του, για εμπόρους και καταστηματάρχες της πόλης και συνολικά για την οικονομική και κοινωνική ζωή στην πόλη.

Ξεχωριστά με τους περισσότερους ανθρώπους που συγκροτούν την διοίκηση του εν λόγω μορφώματος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις, αγωνίες, να συνεισφέρουμε όπου και όπως μπορούμε, ώστε να αναδειχτούν τα προβλήματα των εμπόρων και μικρο-μάγαζων, σε σειρά από κλάδους και υπηρεσίες και στην πόλη μας, που είναι πολλά και στην φάση της οικονομικής κρίσης, εντάθηκαν σε συνδυασμό με τις ασκούμενες πολιτικές κατά σειρά των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (φορολογία, ασφαλιστικό, δανειοδότηση, κλπ), έχουν οδηγηθεί ή οδηγούνται σε μαρασμό και πολλοί είναι σε κίνδυνο  επιβίωσης. Να δούμε ακόμα την λειτουργία του Δήμου που ως παράγοντας εντείνει προβλήματα τους πχ την ανάγκη ελάφρυνσης σε τέλη και φόρους, τα ζητήματα χωροταξίας που δεν θα επιβαρύνουν περαιτέρω την επιβίωση τους αλλά και που σέβονται τον Δημόσιο Χώρο, την ισορροπία της πόλης και των κατοίκων της, την προάσπιση της νέας γενιάς κλπ.

Τα στοιχεία που έχουμε από την συγκρότηση και την μέχρι τώρα παρουσία του συγκεκριμένου «Συλλόγου» που εκπροσωπείτε, δεν μας επιτρέπουν να τον αντιμετωπίσουμε ως ένα ακόμη συλλογικό όργανο των Εμπόρων.

Το καταστατικό και οι εκλογικές διαδικασίες, που οι ίδιοι ανακοινώσατε, έχουν μια «μαύρη» καινοτομία που ομολογούμε ότι είναι πρωτόγνωρη και για εμάς, που χρόνια ασχολούμαστε με τα συνδικαλιστικά πράγματα του τόπο μας. Δικαίωμα υποψηφιότητας είχαν μόνο τα ιδρυτικά μέλη του(!!!) και οι οποίοι άλλοι, μόνο ως κλακαδόροι, συγνώμη ως ψηφοφόροι, μπορούσαν να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία!!!

Αλήθεια ποιος συνδικαλιστικός φορέας στον τόπο μας έχει τέτοια χαρακτηριστικά και μπορεί να αναφέρεται ως Σύλλογος; Σε τι από τα συμφέροντα των εμπόρων, ως σύνολο, μπορεί να συνεισφέρει ένα τέτοιο μόρφωμα με μια τέτοια λειτουργία;

Με δομή αριστίνδην μελών που μόνο αυτά ηγούνται και οι υπόλοιποι μόνιμα ψηφοφόροι, μόνο σε συνδικαλιστικό φορέα δεν παραπέμπουν. Ένα τέτοιο μόρφωμα σίγουρα δεν έχει αναφορά του ούτε την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε φυσικά στοχεύει, στις αγωνίες και τα συμφέροντα των εμπόρων της πόλης ως σύνολο. Ακόμη και η Μασονική Στοά μέσα από μια… «διαδικασία μύησης», προβλέπει διαφορετικά.

Την παραπάνω εικόνα την επιβεβαιώνει ένα ακόμη στοιχείο που δεν καταγράφεται μόνο από εμάς, ως σάπιο μέγεθος. Ως μόρφωμα εγκολπωθήκατε ανθρώπους που είναι γνωστοί στην πόλη, όχι κύρια λόγω της επαγγελματική τους δραστηριότητας άλλα με βάση την ταυτότητα του ποινικού δικαίου, μια δραστηριότητα που την γεύονται από πρώτο χέρι καταστηματάρχες καθώς και ένα μέρος του “αθλητισμού” στην πόλη, που έχει αντικαταστήσει το “ευ αγωνίζεσθε” με τον απόπατο των «παραγόντων”.

Όχι κύριοι δεν έχουμε καμιά σχέση με τα σχέδια και τους σχεδιασμούς σας, δεν μας αφορούν όπως θεωρούμε ότι δεν αφορούν τους μικρο-εμπόρους και καταστηματάρχες στην πόλη μας, που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωση τους.

Γνωρίζουμε ότι η ευρύτερη περιοχή με άξονα τα “εμβληματικά έργα” στο Ελληνικό και το αναπτυξιακό projekt Λάτση, Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, θα επιφέρει συντριπτικές ανατροπές, για μικρο-επαγγελματίες και κατοίκους στην πόλη μας. Τα καζίνο θα φέρουν πολλές παρασιτικές λειτουργίες στην περιοχή, θα φέρουν τους δαιμόνους τους. Κάποιοι πιθανά τρίβουν τα χέρια τους και δημιουργούν και τα αντίστοιχα εργαλεία τους.

Εμείς ως ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου θα επιμείνουμε να είμαστε με το λαό και τους επαγγελματίες του μόχθου και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια τους να οργανώσουν τις διεκδικήσεις και το δίκιο τους.

Ευχαριστούμε για την υπομονή σας, αλλά δεν θα συναντηθούμε με το μόρφωμα του Συλλόγου σας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.