ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ) με σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ» καλεί τους εργαζόμενους σε στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Ιουνίου 7.00 π.μ. – 12.00 μ.μ. και προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8.00 π.μ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας κλιμακώνεται.

Oι αντεργατικές Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ήρθαν για να μείνουν. Οι Δήμαρχοι έχουν πάρει φόρα και τις αξιοποιούν για να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες. Βλέπουν ως κόστος την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, δεν χορηγούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Εγκαταλείπουν υποδομές και μηχανήματα γιατί γνωρίζουν πως οι ιδιώτες είναι προ των πυλών. Αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να είμαστε πρωταθλητές στα εργατικά ατυχήματα.

Μέσα σε όλα αυτά είμαστε και σε αναμονή του πορίσματος της επιτροπής των σοφών του υπουργείου εργασίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει πόρισμα πετσοκόμματος τους μέχρι 30 Ιούνη ή ακόμα μία παράταση. Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους από την κατάργηση του επιδόματος, κατάργηση των παροχών (ωράριο, ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.α.). Διεκδικούμε την επέκταση τους και σε άλλες ειδικότητες που δεν το λαμβάνουν. Ενδεικτικά σε μάγειρες, βοηθούς μάγειρες, ηλεκτρολόγους,  ελεγκτές δημόσιας υγείας, φυσικοθεραπευτές, φύλακες, οικοδόμοι, εργάτες οδοποιίας, ελαιοχρωματιστές, ξυλουργούς, όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι (νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.)

Το προσωπικό εξακολουθεί να είναι λειψό στο σύνολο των υπηρεσιών με αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει χτυπήσει κόκκινο. Σήμερα ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις περνάει μέσα από τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Το γνωρίζουμε πολύ καλά οι εργαζόμενοι στους δήμους στο πράσινο, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΕΠ, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Σπάμε τις αυταπάτες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και δήμαρχοι. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με την οργάνωση μας, τον αγώνα μας, το προσανατολισμό απέναντι στους στόχους του κράτους και των εργοδοτών μπορούμε να βάλουμε φρένο στη πολιτική τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.