ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Δημοτική Κίνηση "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" σε ανακοίνωσή της αναφέρει τις θέσεις της σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες

Αναγνωρίζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού θέλουμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Τις θέσεις μας αυτές καταθέσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να υπάρξουν κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις για την αποφυγή της μαζικής εξάπλωσης του υγειονομικής κρίσης, ειδικά τώρα που ανοίγουν τα σχολειά και οι παιδικοί σταθμοί.
Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα για τους εξής λόγους.

Πρώτον ενώ τη περίοδο της περασμένης Άνοιξης ζήσαμε όλοι μας έναν ασφυκτικό αποκλεισμό για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, το καλοκαίρι άνοιξαν οι πύλες της χώρας χωρίς καμία πρόνοια μπροστά στη τουριστική σαιζόν, με αποτέλεσμα να έχουμε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και με κίνδυνο ενός νέο λοκ ντάουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεύτερον παρά τις δημαγωγικές κουβέντες κανένα πραγματικό μέτρο ενίσχυσης του συστήματος υγείας δεν έχει παρθεί, αφού ούτε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών έχουν γίνει ούτε και το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό υπάρχει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μεγάλες δημόσιες δομές υγείας δεν έχουν ούτε καν τα υλικά για να κάνουν τα απαιτούμενα τεστ.

Τέλος σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών πρέπει να τονίσουμε ότι η ανησυχία των οικογενειών για την κατάσταση που υπάρχει είναι δικαιολογημένη αφού όχι μόνο δεν έχουν παρθεί κάποια μέτρα αλλά την ίδια περίοδο η υπουργός Παιδείας αύξησε τον αριθμό των μαθητών σε κάθε αίθουσα, όταν απαιτεί απ’ την υπόλοιπη κοινωνία να κρατάει αποστάσεις και να αποφεύγει το συνωστισμό.

Η κυβέρνηση αποφεύγει να πάρει τις ευθύνες της και επιχειρεί να τις ρίξει στην προσωπική ανευθυνότητα των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας. Όμως για τα εκατοντάδες κρούσματα στα γηροκομεία και σε άλλες κλειστές δομές, για τα δεκάδες θύματα ειδικά στους χώρους αυτούς δεν φταίνε φυσικά οι δήθεν ανεύθυνοι νέοι, αλλά οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους αυτούς.

Η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να μπορούν οι πολίτες να κάνουν στα δημόσια νοσοκομεία δωρεάν το τεστ για τον ιό και ταυτόχρονα δεν δίνει την δυνατότητα να κάνει κάποιος το τεστ σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο αν δεν πληρώσει αδρά, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει την δυνατότητα της συνταγογράφησης.

Εμείς σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε τις εξής προτάσεις.

Πρώτον, μπροστά στο άνοιγμα των σταθμών και των σχολείων απαιτούνται να εξασφαλιστούν περισσότερες αίθουσες λειτουργίας έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των παιδιών που αποτελεί τον βασικό παράγοντα μετάδοσης σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Τονίσαμε επίσης ότι στην Ηλιούπολη υπάρχουν δημόσια σχολικά κτίρια που είναι κενά ή χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους μετά από την κατάργηση σχολικών μονάδων που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων και αποδέχτηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Δεύτερον είναι αναγκαίο ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του Δήμου στις δομές που έρχονται σε επαφή με το κοινό να κάνουν υποχρεωτικά το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Ειδικά αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς  αλλά και το γηροκομείο Ταβιθά. Κατά τη γνώμη μας το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Τρίτον να απαιτήσει η δημοτική αρχή την αποφασιστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας με την πρόσληψη του απαραίτητου δυναμικού για το κέντρο υγείας (πρώην ΙΚΑ).

Τέταρτον καλούμε τη δημοτική αρχή και όλες τις  δημοτικές και περιφερειακές αρχές να απαιτήσουν την εγκατάσταση σε  όλα τα κέντρα υγείας μοριακών αναλυτών που μαζί με το κατάλληλο προσωπικό θα κάνει τα απαιτούμενα τεστ αποφορτίζοντας με τον τρόπο αυτό και τα δημόσια νοσοκομεία.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Τα προβλήματα της υγειονομικής κρίσης είναι σοβαρά και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα. Οι γνωστές θεωρίες των συνωμοσιολόγων είναι το ίδιο επικίνδυνες με τις θεωρίες εκείνων που μας θέλουν άβουλα όντα.
Με αφορμή την πανδημία η κυβέρνηση προωθεί μέτρα βαθιά αντεργατικά, μέτρα που συνεχίζουν την πολιτική της βάρβαρης μνημονιακής λιτότητας. Αυτό δεν πρέπει με τίποτα να το αποδεχτούμε. Τη σοβαρότητα και την οργανωμένη στάση των πολιτών δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να την θεωρήσουν ούτε σαν υποταγή ούτε σαν συναίνεση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν.

Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη ζωή μας!

Δηλώνουμε όμως ότι δεν είμαστε πρόθυμοι για την πολιτική τους!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Δημοτική Κίνηση Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.