ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

ΤΗΝ Δευτέρα 30/11 στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης δημιουργήθηκαν ορισμένα σοβαρά προβλήματα που κατά τη γνώμη μας σημάδεψαν την δημοκρατική του λειτουργία και το κύρος του μέσα στους πολίτες. Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να σχολιάσουμε δύο σοβαρά κατά τη γνώμη μας ζητήματα και να καταθέσουμε τη δική μας άποψη.

1. Χωρίς πλειοψηφία εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.

Το τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε απ’ την διοίκηση του δήμου δέχθηκε σοβαρές κριτικές από όλη την αντιπολίτευση, σαν πρόγραμμα χωρίς στόχο, χωρίς προοπτική και χωρίς απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης. στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ του προγράμματος ψήφισαν 14 σύμβουλοι, 14 ψήφισαν λευκό και 7 ψήφισαν κατά.

Παρά το γεγονός ότι το τεχνικό πρόγραμμα συγκέντρωσε μόνο 14 στους 35 παρόντες συμβούλους, δηλαδή ποσοστό 40%, το προεδρείο θεώρησε ότι εγκρίθηκε από το συμβούλιο, εκμεταλλευόμενο την ποιο αντιδραστική και πραξικοπηματική ρύθμισε που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ που καταργεί με διάφορα τερτίπια την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας  και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε δημοτική αρχή να παίρνει την οποιαδήποτε απόφαση χωρίς να έχει την πλειοψηφία που αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και καθήκον στην λειτουργία των αιρετών θεσμών.

Ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Γιώργος Σόφης στο Δ.Σ. κατάγγειλε για μια ακόμα φορά τον αντιδραστικό και πραξικοπηματικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ, αλλά και την έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας της δημοτικής αρχής να παίρνει αποφάσεις καταργώντας ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο εκμεταλλευόμενη τέτοιες αντιδημοκρατικές διατάξεις.

2. «Μάχη» για 40 τάμπλετ στα σχολεία όταν υπάρχουν χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της πόλης.

Σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που έφερε ο δημοτικός σύμβουλος Φ.Χ. που είναι ταυτόχρονα και διευθυντής σε σχολείο της πόλης αποκαλύφθηκε ότι η διοίκηση του δήμου διέθεσε 40 περίπου τάμπλετ σε μαθητές μετά από αίτημα κάποιων διευθυντών σχολικών μονάδων.

Υποτίθεται ότι τα τάμπλετ αυτά θα κάλυπταν τις ανάγκες μαθητών που αδυνατούν να τα αποκτήσουν και να παρακολουθήσουν την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόζει το υπουργείο παιδείας στα πλαίσια της πολιτικής για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ακολούθησε σφοδρή κριτική στην δημοτική αρχή ότι λειτούργησε ρουσφετολογικά και ότι έδωσε στην πραγματικότητα τα τάμπλετ αυτά ο δήμαρχος σε «δικούς» του ανθρώπους.

Στην συζήτηση που έγινε σε υψηλούς τόνους και με έντονα στοιχεία αλληλοκατηγορίας εκείνο που δεν συζητήθηκε είναι το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει και που αποδεικνύει ότι η τηλεκπαίδευση της κυρίας Κεραμέως είναι στην πραγματικότητα ένα αδειανό πουκάμισο παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών για να μην χαθεί για δεύτερο χρόνο η μορφωτική διαδικασία της νέας γενιάς. Έτσι αντί να υπάρξει μία πρόταση που θα απαιτούσε το κράτος να εξασφαλίσεις σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και εκπαιδευτικούς την απαιτούμενη υποδομή για να γίνεται η εκπαίδευση μέσα απ’ τους υπολογιστές, η συζήτηση έγινε για μόλις 40 τάμπλετ που φυσικά είναι μια σταγόνα στον ωκεανό για τους πάνω από 4000 μαθητές της πόλης μας.

Σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τοποθετηθήκαμε στην ουσία αυτών των προβλημάτων και αποδοκιμάσαμε έντονα την αθλιότητα και τις αλληλοκατηγορίες που ακουστήκαν στο συμβούλιο, που στην πραγματικότητα σκεπάζουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία. Φαίνεται όμως ότι το ρουσφέτι και η συναλλαγή είναι αυτό που ενδιαφέρει απ’ ότι καταλάβαμε τις περισσότερες δημοτικές παρατάξεις και όχι η τηλεκπαίδευση και τα προβλήματα της νέας γενιάς. Τονίσαμε ακόμα ότι με τη στάση τους αυτή καλύπτουν την κυβερνητική αδιαφορία και γίνονται συνένοχη στο έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς και των οικογενειών τους.  

Για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.