ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Έχουν περάσει 69 χρόνια από την ημέρα που άνοιξα για πρώτη φορά τα μάτια μου και πήρα την πρώτη μου ανάσα. Έχουν περάσει 57 χρόνια από την ημέρα που αναγκάστηκα να πάω για δουλειά.

Έχουν περάσει τουλάχιστον 55 χρόνια από την ημέρα που άνοιξε –έτσι θέλω να πιστεύω- το μυαλό μου και αφού είχα δεχτεί την ακραία μορφή της εκμετάλλευσης, δουλεύοντας χωρίς αμοιβή ή με ελάχιστη και τις διεκδικήσεις που ξεκίνησα για να πληρώνομαι αφού δουλεύω, κατάφερα να καταλάβω τι συμβαίνει στον κόσμο, πως σκέφτονται οι άνθρωποι, γιατί αντιδρούν όπως αντιδρούν, που τους οδηγούν οι αποφάσεις τους και σε τι προσδοκούν για το μέλλον και την ζωή τους.

Μπόρεσα να καταλάβω τους ακραίως σκεπτόμενους που σκότωσαν, που βασάνισαν, που σακάτεψαν, αυτούς που θεωρούσαν αντίπαλους τους, αναλογιζόμενος πάντα τις αιτίες που τους οδήγησαν να σκεφτούν έτσι όπως σκέφτονται, καθώς και την παιδεία –όχι με την στενή έννοια της παιδείας του σχολείου- που πήραν από γονείς, ΜΜΕ κλπ όλα αυτά τα χρόνια, που ζουν σε αυτό τον κόσμο της εκμετάλλευσης των άλλων -με όλους τους τρόπους- που σκοπό έχει το όποιο προσωπικό κέρδος του κάθε εκμεταλλευτή.

Μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό αυτού που πήγε και έκοψε τα κομματικά πανό γιατί μπορεί να είναι αντίθετος στην ιδεολογία του κόμματος και πιστεύει ότι έτσι τους τιμωρεί και να έχει την αυταπάτη ότι κάνει "αντίσταση" απέναντι τους, μόνο και μόνο για να καυχηθεί στους φίλους του!!!

Μπόρεσα να καταλάβω στα πολλά χρόνια που συνδικαλίζομαι ενεργά μέσα από κλαδικά Σωματεία, τους λόγους που αντιδρούν οι "αντίπαλοι" και ατομικά και παραταξιακά.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι το σκεπτικό αυτού του (εδώ βάζει ο καθένας όποιο επίθετο σκεφτεί)... που πήγε και έκοψε τα πανό Σωματείων και Φορέων έξω από το Κέντρο Υγείας και σε όλη την Ηλιούπολη, που αντιδρούν στην κατάργηση ουσιαστικά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, λόγω COVID-19 και ζητούσαν την παράλληλη λειτουργία του Κέντρου Υγείας γιατί υπάρχει ανάγκη και για τα δύο!!!

Πραγματικά υπάρχει έστω κι ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος που είναι αντίθετος με αυτά που έγραφαν τα πανό???

Ποιόν θεωρεί αντίπαλό του? Τους συνταξιούχους? Τους μικροεπαγγελματίες της Ηλιούπολης? Τους εργαζόμενους στο Δήμο? Τις γυναίκες? Τους εκπαιδευτικούς? Την Ένωση γονέων? Τον Πολιτιστικό Σύλλογο?

Πραγματικά υπάρχει έστω κι ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος που θεωρεί ότι αυτό που ζητάνε τα Σωματεία και οι Φορείς στα πανό τους είναι αντίθετα προς τα συμφέροντά του??? Ρωτάω όλους εσάς που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ???

Θα ήθελα πολύ να μάθω αν υπάρχει μια αιτιολογημένη απάντηση από κάποιον αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τόσο... (ας βάλει πάλι ότι επίθετο θέλει ο καθένας), όσο ο συγκεκριμένος!!

Του Γιώργου Σιμόπουλου

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.