ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), ανακοινώνει νέα αποχή από υπερωριακή απασχόληση 13 με 15 Μαρτίου 2021 & συνέχιση των κινητοποιήσεων του, ύστερα από τη δήλωση του Δημάρχου Ηλιούπολης για ψευδή στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι για τη μη καταβολή του συνόλου των μέσων ατομικής προστασίας για τα έτη 2019 & 2020.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Με έκπληξη και αγανάκτηση, ακούσαμε την απάντηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 8 Μάρτη, μετά από ερώτηση που έγινε από δημοτικούς συμβούλους για τα ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ καθώς και την αποχή από την υπερωριακή εργασία, που είχαμε το Σαββατοκύριακο και τη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν, ότι όλα τα στοιχεία που παρουσιάσαμε για τη μη καταβολή του ΣΥΝΟΛΟΥ των Μέσων  Ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου για το 2019 και 2020 είναι ΨΕΥΔΗ γιατί υπάρχουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις υπογραφές των εργαζομένων... Οσο για τα υπόλοιπα αιτήματα των κινητοποιήσεων... ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ...

Ε, λοιπόν του ζητάμε να μας διαψεύσει

1. Να ΔΕΙΞΕΙ τις υπεύθυνες δηλώσεις με τις υπογραφές των εργαζομένων ΠΟΥ παρέλαβαν το ΣΥΝΟΛΟ των ΜΑΠ (ΜΠΟΥΦΑΝ, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ, ΦΟΥΤΕΡ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΡΒΥΛΑ, ΓΑΛΟΤΣΕΣ κλπ)  για 2019 και 2020.
Οι μόνοι εργαζόμενοι που τα παρέλαβαν είναι οι 40 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες (σχολικές επιτροπές)...

2. Να μας ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ γιατί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν 4 μέρες το μήνα παραπάνω (ΣΑΒΒΑΤΟ ή ΚΥΡΙΑΚΗ) δηλαδή 6μερες την εβδομάδα, δεν πληρώνονται τα μεροκάματα τους, και δεν παίρνουν ρεπό.

3. Να μας απαντήσει γιατί πάνω από 1μισο χρόνο εργαζόμενοι που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (όπως προβλέπεται από το νόμο) δεν τους καταβάλλεται.

4. Να μας απαντήσει πότε, όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου έκαναν τεστ για το covid.

ΕΔΩ και 6 μήνες ο δήμαρχος δεν δέχεται να συναντήσει το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς.

Η ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ στάση της δημοτικής αρχής δεν μας αφήνει άλλο δρόμο
από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση το Δ.Σ. προκηρύσσουμε ΑΠΟΧΗ από την υπερωριακή απασχόληση το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ και τη ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ και συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ θα μαζέψει το ΣΑΒΒΑΤΟ τη λαϊκή και σουπερ μαρκετ και τη ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ έξω από μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και πλατείες και πάρκα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ :

  • Τώρα - πριν να είναι αργά – να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας του 2019 και 2020 που προβλέπονται από τη ΣΣΕ στους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ, προσαρμοσμένα και αυξημένα λόγω covid και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Δωρεάν τέστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Να πληρωθούν τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων.
  • Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους που το δικαιούνται και δεν τους χορηγείται.
  • Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους σε δήμο και ΝΠΔΔ.
  • Να μην συσταθεί ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ στο δήμο μας.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.