ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), καλεί τους εργαζόμενους στην Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 π.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Θα αναχωρήσει πούλμαν από το δημαρχείο 10.00 π.μ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ καλεί όλους τους συναδέλφους να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν το έγκλημα να τιμωρηθεί.

Να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας.
Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας και όλων των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια & κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Στους Δήμους αυτές οι πολιτικές έχουν οδηγήσει σε 64 νεκρούς συναδέλφους τα τελευταία χρόνια και εκατοντάδες σακατεμένους, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγούνται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας γενικεύονται οι υποδομές εγκαταλείπονται, τα οχήματα και τα μηχανήματα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΖΩΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Το απεργιακό κάλεσμα μα φτάσει παντού. Να νεκρώσουν οι υπηρεσίες μας και να κατεβούμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Με δυνατή φωνή δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

To Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.