ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την αναβάθμιση και την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης με μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Αφροδίτη Κτενά, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Τσοκάνης.

Αναλυτικά η Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας:

«Στον Δήμο Ηλιούπολης κατοικούν πάνω από 70.000 κάτοικοι και λειτουργεί μόλις ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο καλείται να καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης ενός τόσο μεγάλου πληθυσμού και χωρίς 24ωρη λειτουργία.

Οι διαχρονικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει το Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί αφού το 2008 αριθμούσε 108 γιατρούς και σήμερα υπηρετούν μόλις 24. Είναι χαρακτηριστικό ότι απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών καθώς δεν υπάρχει ρευματολόγος, δερματολόγος, γυναικολόγος, χειρουργός, ενώ μόλις τον Φεβρουάριο μετά από σχεδόν δύο χρόνια ήρθε ακτινολόγος.

Ταυτόχρονα, μεγάλο μέρος του υπόλοιπου προσωπικού -απαραίτητο για τις κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του Κέντρου, όπως το νοσηλευτικό- βρίσκεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επιπλέον τμήματά του, όπως το ακτινολογικό, λειτουργούν με εξοπλισμό πεπερασμένης τεχνολογίας, δυσχεραίνοντας ακόμα παραπάνω το έργο των ιατρών και υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι της περιοχής, διαρκώς να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα τις υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται να έχουν, ενώ το λιγοστό προσωπικό του Κέντρου οδηγείται στην εξουθένωση, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το ΚΚΕ επανειλημμένα εδώ και χρόνια έχει επαναφέρει το ζήτημα της υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας στην Ηλιούπολη, τόσο με Ερώτηση στη Βουλή (αρ. πρωτ 5047/1232021), όσο και με κατάθεση Αναφοράς του υπομνήματος ιατρών του Κέντρου Υγείας (αρ. πρωτ. 280/3112022), χωρίς να έχουν ποτέ απαντηθεί.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, που βλέπει ως κόστος την υγεία του λαού, που εμπορευματοποιεί ακόμα παραπάνω την Υγεία και επεκτείνει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μεγαθηρίων της ιδιωτικής υγείας, διαιωνίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει άμεσα:

Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να τεθεί σε 24ωρη λειτουργία.

Για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας

Για την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα, όπως απαιτείται άμεσα στο Ακτινολογικό τμήμα».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.