ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μια ξεχωριστή δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2021 και συνεχίστηκε για δύο ακόμα έτη. Πρόκειται για την ομολογουμένως πρωτοποριακή πρωτοβουλία των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ, που εμπνεύστηκε η εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Γιούλη Γκικοπούλου.

Σε αυτή την άκρως επιτυχημένη δράση συμμετείχαν δεκάδες μαθητές των εργαστηρίων ενώ φιλοτεχνήθηκαν περισσότερα από 50 ΚΑΦΑΟ με πρωτότυπα έργα τέχνης.

Δυστυχώς, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη πως ένας αρκετά σημαντικός αριθμός των εικαστικών έχει βανδαλιστεί ενώ η Δημοτική Αρχή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την αποκατάστασή τους απαξιώνοντας τελικώς μια τόσο σπουδαία καλλιτεχνική παρέμβαση που γέμισε με χρώματα και αισθητική την πόλη μας.

Σε κάθε ένα από τα έργα αυτά μόλις ολοκληρώθηκαν, είχε πραγματοποιηθεί ειδική υδροφοβική επίστρωση anti-tagging, ώστε να προστατευθούν από τυχόν βανδαλισμούς. Ενώ, σε αντίστοιχες κακόβουλες ενέργειες πρόκλησης φθορών, ο ΠΑΟΔΗΛ παρέμβαινε άμεσα ώστε να διατηρούνται σε άρτια κατάσταση οι καλλιτεχνικές συνθέσεις.

Είναι πραγματικά λυπηρό να αφήνονται στην τύχη τους οι προσπάθειες και οι δημιουργίες καθηγητών και μαθητών των εργαστηρίων του Δήμου και να συντελείται μια καθημερινή αισθητική υποβάθμιση λόγω της αδράνειας της διοίκησης να επιδιορθώσει τα κακώς κείμενα.

Έστω και τώρα καλούμε τους υπεύθυνους να αναλάβουν τάχιστα πρωτοβουλίες προτού οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες.

βανδαλισμοί στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης

βανδαλισμοί στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης

βανδαλισμοί στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης

βανδαλισμοί στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης

Γιώργος Χατζηδάκης
πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.