ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Για τέσσερις μήνες, από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, στο κέντρο της Ηλιούπολης, υψηλής ποιότητας θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες της χρονιάς, πρωτότυπες δράσεις φιλαναγνωσίας, και εντυπωσιακές εκθέσεις εικαστικών.

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη», το Φεστιβάλ Ηλιούπολης, η Έκθεση Βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, οι Εκθέσεις Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Βιτρό των Εργαστηρίων μας, οι Συναυλίες του Δημοτικού Ωδείου «Απόστολος Μόσχος», η ετήσια Μουσικό-Χορευτική Εκδήλωση του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» στο Θέατρο «Δ. Κιντής» και φυσικά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, προσέφεραν καθημερινά την ευκαιρία σε όσους παρέμειναν στην πόλη να χαλαρώσουν αλλά και να ψυχαγωγηθούν ουσιαστικά, με μηδενικό ή ελάχιστο κόστος.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε ιδιαίτερα θερμή σε όλες τις δράσεις, δημιουργώντας μάλιστα το αδιαχώρητο τόσο στις ταινίες α’ προβολής όσο και στις παραστάσεις που σημάδεψαν το φετινό καλοκαίρι, όπως ενδεικτικά οι «Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και άλλες.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία και του φετινού Πολιτιστικού Προγράμματος ήταν η ιδιαίτερη έμφασή που δώσαμε στα παιδιά, τα οποία, πραγματικά, είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν, μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης.

Επίσης, ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου», με στόχο την ενθάρρυνση και την τόνωση τόσο της ερασιτεχνικής όσο και της επαγγελματικής ενασχόλησης με την Τέχνη και ευρύτερα με τον Πολιτισμό, παρείχε για μια ακόμη χρονιά τη δυνατότητα, σε τοπικούς και όχι μόνο φορείς, να παρουσιάσουν τις δικές τους εκδηλώσεις και τα προγράμματά τους στις πολιτιστικές εγκαταστάσεις του, όπως στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης κάθε Τετάρτη στο Σινεμά, στα σχολεία, στους τοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης αλλά και σε επαγγελματικούς θιάσους, στο Δημοτικό Θέατρο «Δ. Κιντής», όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Πολιτιστικού Προγράμματος, το κοινό, τους καλλιτέχνες, τις εταιρείες παραγωγής, τους συνεργαζόμενους και συμμετέχοντες φορείς, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και το Φθινόπωρο!

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.