ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» προσφέρει, για μία ακόμα χρονιά, την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης μας να απολαύσουν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, όπερα αλλά και να ξεναγηθούν σε σημαντικές εκθέσεις και μουσεία, με ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με πούλμαν του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου».

Οι "διαδρομές" που θα πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάιο του 2018 είναι:

Παρασκευή 29/12/2017: «Μυστικοί κόσμοι» του Ευγένιου Τριβιζά – Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo
Ένα συναρπαστικό θεματικό Πάρκο & Μουσείο, όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Eξπρές των Oνείρων», γνωστό, επίσης, και ως «Τρένο που πάει παντού», και ταξιδεύουν στους μαγευτικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Μια πρωτότυπη, βιωματική και διδακτική εμπειρία μάθησης, ψυχαγωγίας και ανεξάντλητης φαντασίας.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 6
Άνεργοι 4€, παιδιά κάτω των 3 ετών δωρεάν
Προαγορά εισιτηρίου έως και 21/12/2017
Ώρα έναρξης παράστασης: 5 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 4 μ.μ.

Σάββατο 13/1/2018: «Ο Γλάρος» του Αντόν Τσέχοφ – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Βασισμένος στην ιδέα, εμμονικά κεντρική στον Τσέχοφ, ότι όλα στη ζωή είναι θέατρο και όλα στο θέατρο είναι ζωή, ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς τοποθετεί την δράση του έργου μέσα στο ίδιο το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά τον εξοπλισμό του και υπηρετεί τη γραμμή της ακραίας αφαίρεσης που έχει ακολουθήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στους υπέροχους ηθοποιούς του, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Κουρή, Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο, Δημήτρη Ήμελλο, Άλκηστη Πουλοπούλου κ.ά.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 12
Προαγορά εισιτηρίου έως και 5/1/2018
Ώρα έναρξης παράστασης: 9 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 8 μ.μ

Σάββατο 20/1/2018: «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά – Θέατρο Παλλάς
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, επιστρέφει στη σκηνή για να δώσει σάρκα και οστά στη διάσημη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά που λατρεύτηκε από πολλές γενιές Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μαζί της ο Άλκις Κούρκουλος στο ρόλο του Μηνά Κατακουζηνού, ο Κώστας Κόκλας στο ρόλο του Παναγιωτάκη και 25 ακόμα ηθοποιοί και μουσικοί. Μια υπερπαραγωγή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και πολλή μουσική!

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 16
Προαγορά εισιτηρίου έως και 5/1/2018
Ώρα έναρξης παράστασης: 9 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 8 μ.μ

Κυριακή 4/2/2018: Van Gogh Alive – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική έκθεση - παράσταση, ένα ιδιότυπο, πανέμορφο και άκρως εντυπωσιακό «πλανητάριο» εικόνων, με 40 ταυτόχρονες προβολές και ήχο υψηλής ευκρίνειας, που μέσω της διαδραστικής αλληλεπίδρασης διεγείρει τις αισθήσεις και οδηγεί τον επισκέπτη σε μια καθολική, βαθιά επικοινωνία με τον Βαν Γκογκ και το έργο του.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 13για ενήλικες & 11για παιδιά, σπουδαστές, άνεργους, άνω των 65 ετών
Προαγορά εισιτηρίου έως και 26/1/2018
Ώρα έναρξης παράστασης: 11 π.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 10 π.μ.

Κυριακή 25/2/2018: «Tσάρλι Τσάπλιν» του Daniel Colas – Θέατρο Ακροπόλ
Το βραβευμένο έργο του Daniel Colas μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο Παρίσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια και με τον Θανάση Τσαλταμπάση στον ομώνυμο ρόλο. Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστοτεχνικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου «Σαρλό».

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 10€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 19/2/2018
Ώρα έναρξης παράστασης: 9:15 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 8:15 μ.μ.

Τετάρτη 7/3/2018: «Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ – Εθνικό Θέατρο
Ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, με τον Γιώργο Κιμούλη στο ρόλο του Έντι Καρμπόνε και μέσα από τη σύγχρονη και διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη. Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 12€
Φοιτητικό & άνω των 65 ετών 10€, Άνεργοι 6€, ΑμΕΑ 5€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 26/2/2018
Ώρα έναρξης παράστασης: 8 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 7 μ.μ.

Κυριακή 18/3/2018: «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι – Εθνική Λυρική Σκηνή - Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ένα από τα αριστουργήματα του ρομαντικού μπελ κάντο, η Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Ντονιτσέττι επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή μετά από 37 χρόνια σε μια συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν) και σε σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ.
Τη μουσική διεύθυνση της παραγωγής έχει αναλάβει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας, αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου και η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της ΚΟΘ Ζωή Τσόκανου. Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 30€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 7/3/2018
Ώρα έναρξης παράστασης: 8 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 7 μ.μ.

Κυριακή 22/4/2018: Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop, περιλαμβάνει περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν.

Κόστος ξενάγησης: δωρεάν
Κράτηση θέσης έως και 13/4/2018
Ώρα επίσκεψης: 10 π.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 9 π.μ.

Τετάρτη 25/4/2018: «Η Αγριόπαπια» του Χένρικ Ίψεν – Θέατρο Πορεία
Ο Χένρικ Ίψεν, ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές κι επαναστάτες του παγκόσμιου θεάτρου, για άλλη μια φορά αποκαθηλώνει πρότυπα γράφοντας μια ποιητική και γεμάτη συμβολισμούς τραγικωμωδία για τα ζωτικά ψεύδη και τις μετα-αρετές μας, που διαδραματίζεται μέσα στο χάσμα δύο οικογενειών.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Παίζουν: Θέμης Πάνου, Γιάννος Περλέγκας, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Κότσιφας, Λένα Δροσάκη, Σίσσυ Τουμάση, Άννα Μάσχα, Αντίνοος Αλμπάνης κ.ά.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 15€
Φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22 ετών), ανέργων: 14€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 16/4/2018
Ώρα επίσκεψης: 7 μ.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 6 μ.μ.

Σάββατο 12/5/2018: Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους)
Στις αίθουσές του εκτίθενται περισσότερα από 2.500 αντικείμενα ταξινομημένα χρονολογικά και θεματικά, ζωντανεύοντας τη ναυτική ιστορία και παράδοση από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας. Διαθέτει, επίσης, Ναυτική Βιβλιοθήκη, με περισσότερους από 17.000 τόμους βιβλίων και περιοδικών ενώ στον εξωτερικό του χώρο έχουν τοποθετηθεί γλυπτά και σημαντικά υπαίθρια εκθέματα, όπως ο πυργίσκος του ιστορικού υποβρυχίου «Παπανικολής» και άγκυρες πλοίων της εποχής της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου / ξενάγησης: 4€
Παιδιά, φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών: 2€
Προαγορά εισιτηρίου έως και 7/5/2018
Ώρα επίσκεψης: 10 π.μ.
Ώρα αναχώρησης πούλμαν από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 9 π.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τμήμα Πολιτισμού Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., Νικομάχου 18 (κτήριο ΟΤΕ), 210 9940699
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 - 15:00

Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Τα ομαδικά εισιτήρια ισχύουν όπου συγκεντρώνεται ο αριθμός ατόμων που ορίζει κάθε διοργανωτής-φορέας.
Για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά με το πούλμαν, πρέπει να συγκεντρώνονται, κάθε φορά, τουλάχιστον 15 συμμετέχοντες.
Η ημερομηνία και ώρα της ξενάγησης της 22ας Απριλίου καθώς και της παράστασης της 25ης Απριλίου, θα οριστικοποιηθούν τον Μάρτιο. Ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν άλλες αλλαγές στο πρόγραμμα από τους διοργανωτές-φορείς.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.