ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Τμήμα: Collage – Assemblage – Μεικτές τεχνικές

Πέμπτη 18.00-19.30

Τμήμα: Collage – Assemblage – Μεικτές τεχνικές

 

Μέσω του πειραματισμού και της χρήσης ετερογενών υλικών (είτε πρωτογενών, όπως άμμος, ξύλο, φύλλα κλπ., είτε συνθετικών, όπως πλαστικά, πολυεστερικά, είτε ακόμη και αντικειμένων καθημερινής χρήσης, όπως υφασμάτων, χαρτιών, φωτογραφιών κ.ά.), οι ενήλικες μαθητές μαθαίνουν πώς ανασυνθέτοντας και μεταμορφώνοντάς τα, μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα εικαστικά έργα. Έρχονται, έτσι, σε επαφή με την βαθύτερη προσωπική τους έκφραση και ελευθερία αλλά ταυτόχρονα και με καλλιτεχνικά ρεύματα και καλλιτέχνες, που χρησιμοποίησαν αντίστοιχες τεχνικές (κυβισμός, arte povera, εξπρεσιονισμός κ.α.).

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο

Θέμα: Γερμανικός εξπρεσιονισμός

Παρασκευή 17:30 -19:00

Γερμανικός εξπρεσιονισμός

Σε αυτό το Ταχύρρυθμο Σεμινάριο θα γνωρίσουμε τον εξπρεσσιονισμό, ένα καλλιτεχνικό κίνημα της μοντέρνας τέχνης που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, περίπου την περίοδο 1905-1940 και κυρίως στο χώρο της ζωγραφικής.

Ο όρος αυτός (expressionism, από τον λατινικό όρο expressio, -onis δηλαδή έκφραση) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1910 από τον Τσέχο Ιστορικό Τέχνης Antonin Matějček, για να παρουσιάσει μια τάση αντίθετη στον Ιμπρεσιονισμό, όπου οι καλλιτέχνες επιδίωκαν μια αντικειμενική αναπαράσταση της πραγματικότητας. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «…ένας Εξπρεσιονιστής επιθυμεί πάνω από όλα να εκφράσει τον εαυτό του».

Σκοπός του εργαστηρίου, πέρα από την γνωριμία των μαθητών με το καλλιτεχνικό κίνημα και τους καλλιτέχνες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο, είναι να ανακαλύψουν ένα νέο δρόμο δημιουργικής έκφρασης, την οποία θα αποτυπώσουν στον καμβά.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε  στο τηλέφωνο του Τμήματος Πολιτισμού: 210 9940699 (εσωτ. 103).

Η έναρξη των τμημάτων θα πραγματοποιηθεί μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.