ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες ημέρες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 71η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στις εξής ημερομηνίες:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει η φοιτητική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη, λόγω διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε το "παρών" στις 24 Νοεμβρίου 2023 στο 5ο συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού "Γίνε Άνθρωπος" που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ηλιούπολης με τίτλο "Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της!".

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη νέα διοίκηση, έχει αποστείλει εκ νέου υπενθυμιστική επιστολή στον νυν δήμαρχο κο Χατζηδάκη, όπου ζητάει προσωπική ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη  αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τους εκατοντάδες δημότες που στήριξαν τη δυνατότητα ύπαρξης και δράσης μιας Αριστερής Αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια προσπάθεια που λόγω του αντιδημοκρατικού ορίου του 3%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης και την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην οδό Κύπρου και Σαντορίνης ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς μετατράπηκε μια ακόμη παιδική χαρά στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φειδίου, η οποία ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην Πλατεία Ευρώπης, ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ως εξής:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από αύριο Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης για την 23η θερινή περίοδο 2010 που θα προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» κάθε Τετάρτη στις 9.00 μ.μ & 11.00 μ.μ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2009

• ΤΕΤΑΡΤΗ 2/6/2010    ΣΤΡΕΛΛΑ του Πάνου Χ. Κούτρα (ΕΛΛΑΔΑ, 2009, έγχρωμη, 111΄)
Ο Γιώργος αποφυλακίζεται μετά από δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που ομολόγησε ότι διέπραξε στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Το βράδυ της αποφυλάκισής του διανυκτερεύει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μια όμορφη νεαρή πόρνη τρανσέξουαλ. Η σχέση τους θα δοκιμάσει και τους δύο σε πολλά και απρόσμενα επίπεδα. Μια βαθιά τολμηρή, τραγικά ειρωνική, σύγχρονη ελληνική ταινία.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6/2010    ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΡ (ΒΑΛΣ ΙΜ ΜΠΑΣΙΡ) του Άρι Φόλμαν (ΙΣΡΑΗΛ/ΓΑΛΛΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΗΠΑ, 2008, έγχρωμη, 90΄)                         
Ιδιαίτερα τολμηρό ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων του Ισραηλινού σκηνοθέτη Άρι Φόλμαν. 
Η ταινία ξεκινάει με τις προσωπικές αναμνήσεις του σκηνοθέτη στην προσπάθειά του να εξορκίσει τους εφιάλτες του από την εποχή της στρατιωτικής θητείας του στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου το 1982. Εξαιρετικά σημαντικό φίλμ τόσο του πολιτικού κινηματογράφου όσο και του είδους των κινουμένων σχεδίων.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6/2010    Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΟΥ (LA BATTAGLIA DI ALGERI) του Τζίλο Ποντεκόρβο (ΑΛΓΕΡΙΑ/ΙΤΑΛΙΑ, 1966, ασπρόμαυρη, 121΄)
Ταινία-σταθμός του παγκόσμιου πολιτικού κινηματογράφου. Ο Τζίλο Ποντεκόρβο (1919-2006), περιγράφει με εντυπωσιακή αμεσότητα την έκρηξη του απελευθερωτικού κινήματος στην Αλγερία στη δεκαετία του ’50 και τη βαρβαρότητα με την οποία απάντησε η Γαλλία, με βασανιστήρια όσων συλλαμβάνονταν από το γαλλικό στρατό, δολοφονίες και ισοπέδωση ολόκληρων συνοικιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΣΤΟ ΝΕΟ-ΝΟΥΑΡ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6/2010    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ (THE BIG SLEEP) του Χάουαρντ Χόκς (ΗΠΑ, 1946, ασπρόμαυρη, 114΄)
Κορυφαίο φιλμ νουάρ, βασισμένο στην κοινωνικά τολμηρή για την εποχή της νουβέλα του Ρέιμοντ Τσάντλερ, σε σενάριο του νομπελίστα Ουίλιαμ Φόκνερ και σκηνοθεσία του Χάουαρντ Χοκς (1896-1977). Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ερμηνεύει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου, που αναλαμβάνει την υπόθεση εκβιασμού της κόρης ενός ηλικιωμένου στρατηγού. Μαύρη ατμόσφαιρα, μυστήριο, εξαιρετικοί διάλογοι με απολαυστικό χιούμορ, έξοχη μουσική υπόκρουση του Μαξ Στάινερ και θαυμάσιες ερμηνείες.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 30/6/2010    ZIFT του Γιαβόρ Γκάρντεφ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 2008, ασπρόμαυρη, 92΄)
Ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου βουλγαρικού κινηματογράφου που τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Μόσχας 2009. Ο Μοθ βγαίνει από τη φυλακή μετά από πολλά χρόνια άδικης καταδίκης για φόνο. Είχε φυλακιστεί το 1944, λίγο πριν από την επικράτηση του κομμουνιστικού καθεστώτος και τώρα βρίσκεται στη Σόφια της δεκαετίας του ’60. Δυνατό υπαρξιακό θρίλερ, με εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία και ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ σε εξπρεσιονιστικό ύφος.

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7/2010    Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (LA RÈGLE DU JEU) του Ζαν Ρενουάρ (ΓΑΛΛΙΑ, 1939, ασπρόμαυρη, 110’)
Πρωτοπόρα, αριστουργηματική ταινία του Ζαν Ρενουάρ (1894-1979). Παρατηρώντας την αστική τάξη της Γαλλίας λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο σκηνοθέτης καταγράφει την πλήρη έκπτωση των ανθρώπινων αξιών δημιουργώντας μια καυστική σάτιρα, μια τραγική φάρσα δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένη. Ο Ρενουάρ συναρπάζει συνδυάζοντας την κινούμενη κάμερα και τη σκηνοθεσία σε βάθος πεδίου και τονίζοντας τη θεατρική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί εντός και εκτός σκηνής.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7/2010    ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ! (SOME LIKE IT HOT) του Μπίλι Ουάιλντερ (ΗΠΑ, 1959, ασπρόμαυρη, 120΄)
Μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Σικάγο, δύο άνεργοι μουσικοί τζαζ ορχήστρας γίνονται μάρτυρες γκαγκστερικών εκτελέσεων και για να γλυτώσουν από τη μαφία αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες και να συμμετάσχουν σε γυναικεία τζαζ μπάντα που κάνει περιοδεία στο Μαϊάμι. Έξοχη η σκηνοθεσία του Μπίλι Ουάιλντερ (1906-2002) και απολαυστικές οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών (Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις).

• ΤΕΤΑΡΤΗ 21/7/2010    ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ (ROMAN HOLIDAY) του Ουίλιαμ Ουάιλερ (ΗΠΑ, 1953, έγχρωμη, 118΄)
Η απόλυτη ρομαντική κομεντί, βασισμένη σε μια ιστορία του κυνηγημένου από το Μακαρθισμό Ντάλτον Τράμπο (1905-1976). Η Όντρεϊ Χέπμπορν (Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου) υποδύεται την πριγκίπισσα Άννα που έχει βαρεθεί τις επισημότητες, τα προνόμια και τις πριγκιπικές υποχρεώσεις. Μια νύχτα φεύγει κρυφά μεταμφιεσμένη σε καθημερινή κοπέλα και γνωρίζει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζο Μπράντλεϊ (Γρέγκορι Πεκ). Τα αξιοθέατα της Ρώμης αυξάνουν τη μαγεία αυτής της υπέροχης ταινίας του Ουίλιαμ Ουάιλερ (1902-1981).

• ΤΕΤΑΡΤΗ 28/7/2010    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ (THE THOMAS CROWN AFFAIR) του Νόρμαν Τζούισον (ΗΠΑ, 1968, έγχρωμη, 102΄)
Κομψοτέχνημα του μοντερνισμού η ταινία του Νόρμαν Τζούισον. Ο πλούσιος τραπεζίτης Τόμας Κράουν (Στιβ ΜακΚουίν) σχεδιάζει ληστεία στην τράπεζα που εργάζεται. Βρίσκεται όμως αντιμέτωπος με την ασφαλιστική πραγματογνώμονα Βίκι Άντερσον (Φέι Ντάναγουεϊ), που τον υποψιάζεται. Η παρτίδα σκακιού ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές είναι από τις πιο ερωτικά φορτισμένες σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 4/8/2010    ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ (LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN) του Τόμας Άλφρεντσον (ΣΟΥΗΔΙΑ, 2008, έγχρωμη, 114΄)
Εξαιρετική ταινία του φανταστικού κινηματογράφου, στην οποία ο Σουηδός σκηνοθέτης Τόμας Άλφρεντσον καταφέρνει να συγκρατήσει το βαμπιρικό μύθο μέσα στο πλαίσιο μιας καταγραφής καθαρά κοινωνικών θεμάτων και όχι μεταφυσικών. Ο δωδεκάχρονος Όσκαρ ζει με την αδιάφορη μητέρα του και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ιδιαίτερα βίαιη σχολική κοινωνία. Κάποια στιγμή θα αναπτύξει φιλία με ένα περιθωριοποιημένο κορίτσι-βαμπίρ που θα τον εμψυχώσει. Εικαστική ομορφιά των πλάνων, ελλειπτική γραφή και διακριτική ηχητική μπάντα.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8/2010    MOON του Ντάνκαν Τζόουνς (ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 2009, έγχρωμη, 97΄)
Μία από τις καλύτερες σύγχρονες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ο Ντάνκαν Τζόουνς επαναφέρει αυτό το κινηματογραφικό είδος στις καλύτερες ανθρωποκεντρικές και υπαρξιακές του βάσεις. Ο Σαμ Μπελ είναι ένας μοναχικός αστροναύτης στη Σελήνη, που το τριετές συμβόλαιό του πλησιάζει προς το τέλος του. Παρέα του οι αναμνήσεις, η ελπίδα της επιστροφής στην οικογένεια και ένα ρομπότ, ο Γκέρτι. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 18/8/2010    ΔΙΨΑ (ΜΠΑΚΤΖΟΥΙ) του Τσαν-Γουκ Παρκ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, 2009, έγχρωμη, 133΄)
Ο Τσαν-Γουκ Παρκ, ο σκηνοθέτης της τριλογίας της εκδίκησης, επανέρχεται με μια συναρπαστική, προκλητική, λυρική και συνάμα αισθησιακή ταινία του φανταστικού κινηματογράφου. Ένας παπάς συμμετέχει ως εθελοντής σε ένα μυστικό ιατρικό πείραμα με σκοπό να σώσει ζωές από έναν επικίνδυνο ιό. Κατά τη διάρκεια του πειράματος κινδυνεύει να πεθάνει, αλλά χάρη στη μετάγγιση αίματος άγνωστου δότη επανέρχεται στη ζωή. Όμως έχει μεταμορφωθεί σε βρυκόλακα... Μια αλληγορία πάνω στις ανθρώπινες ηθικές επιλογές και στα απρόβλεπτα παιχνίδια της μοίρας.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 25/8/2010    ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451 (FAHRENHEIT 451) του Φρανσουά Τριφό (ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 1966, έγχρωμη, 111΄)
Η μοναδική επιστημονικής φαντασίας ταινία του Φρανσουά Τριφό (1932-1984) και ταυτόχρονα η μόνη αγγλόφωνη ταινία του, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Ρέι Μπράντμπερι. Σε μια εφιαλτική κοινωνία του μέλλοντος τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Οι κάτοχοί τους φυλακίζονται και τα βιβλία καίγονται. Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στους βαθμούς καύσης του χαρτιού.

ΠΑΖΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡAΦΟ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9/2010    ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΙ... (ΝΤΑΡΜΠΑΡΕΓΙΕ ΕΛΙ) του Ασγκάρ Φαραντί (ΙΡΑΝ, 2009, έγχρωμη, 116’)
Μια χαμηλών τόνων και πλούσια σε ιδέες ταινία του σύγχρονου ιρανικού κινηματογράφου, που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2009. Με χιούμορ αλλά και με δραματική ένταση ο Φαραντί καταγράφει το συντηρητισμό και την υποκρισία της μεσαίας τάξης στη σύγχρονη αστική κοινωνία του Ιράν. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9/2010    ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΖΩΗΣ (ΑΤΖΑΜΙ) των Σκαντάρ Κόπτι και Γιαρόν Σάνι (ΙΣΡΑΗΛ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2009, 
έγχρωμη, 110΄)
Η γειτονιά Ατζαμί της Τζάφα είναι το χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών και αλληλοσυγκρουόμενων αντιλήψεων μεταξύ Εβραίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Με τη χρήση φλας μπακ και μέσα από τα μάτια διαφόρων χαρακτήρων, γινόμαστε μάρτυρες μιας αδιέξοδης κατάστασης. Κανένας τόπος δεν εκφράζει καλύτερα τη δραματική σύγκρουση διαφορετικών κόσμων.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9/2010    ΓΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΛΟΥΣΙ (WENDY AND LUCY) της Κέλι Ράιχαρντ (ΗΠΑ, 2008, έγχρωμη, 120΄)
Ένα διαμάντι του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου. Η Γουέντι, μαζί με το σκύλο της, τη Λούσι, κατευθύνεται οδικώς προς το Κέτσικαν της Αλάσκας με την ελπίδα να μπορέσει να βρει δουλειά και να ξεκινήσει έτσι μια καινούρια ζωή. Σε μια κωμόπολη του Όρεγκον, όπου διανυκτερεύει, μια σειρά αναποδιές θα την αναγκάσουν να αλλάξει τα σχέδιά της. Μια συγκινητική και καθαρά πολιτική ταινία όπου η Κέλι Ράιχαρντ με μικρές πινελιές και μέσα από εύστοχες λεπτομέρειες ακτινογραφεί μια ολόκληρη κοινωνία σε αποξένωση και απόγνωση.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2010    ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ (LA BUENA VIDA) του Άντρες Γουντ (ΧΙΛΗ, 2008, έγχρωμη, 90΄)
Σκηνοθέτης ήπιων τόνων, ο Χιλιανός Άντρες Γουντ διατηρεί την ανθρωπιστική ματιά του και 
σε αυτή την ταινία του, η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Γκόγια. Μέσα από τέσσερις χαλαρά αλληλένδετες ιστορίες ο Γουντ διεισδύει στην πραγματικότητα του σύγχρονου Σαντιάγκο. Συμβολικός ήρωας ένας ανασφαλής σαραντάρης κομμωτής, ο οποίος για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να διατηρήσει τον πατρικό τάφο και σκέφτεται να αποτεφρώσει το λείψανο του πατέρα του σε ομαδικό κλίβανο.

 

«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη)
τηλ. 210 9919818, 210 9941199, 210 9914732,
ιστοσελίδα: www.klh.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.