ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Για τη διεξαγωγή του «ελληνικού διαγωνισμού PISA» τη φετινή χρονιά
Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» προκηρρύσσει από 1 έως  3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024,  με στόχο την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχεται το 1ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 10:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ, μια πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο «όλοι μαζί ένας κοσμος», που διοργανώνουν 5 διαφορετικές ομάδες σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης: «Δύναμαι άκουσέ με δάσκαλε», «Εθελοντούμε», «Οι Νοηματίστριες», «Ο κόσμος του Πάρη», «Cri du chat» με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Λόγω σοβαρής βλάβης υπόγειου καλωδίου χαμηλής τάσης του δικτύου μας στην οδό Πρίαμου 8, Ηλιούπολη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 τα δρομολόγια της γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης (Ε.Ο.Σ.Η.) και τη συνδρομή του Σώματος Ελλήνων Οδηγών και των Προσκόπων Ηλιούπολης, διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. στο Πυροφυλάκιο Ηλιούπολης (τέρμα Σοφ. Βενιζέλου) μία Εκδήλωση Γνωριμίας με τον Υμηττό, έναν σημαντικό βιότοπο δίπλα στον ιστό της πόλης μας.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Σήμερα 23 Μαΐου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του με συνεχόμενες δράσεις που στόχο έχουν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κάτοικους, ότι το φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εξετάσεων των συμμετεχόντων που δεν μπορούν να αναβληθούν ή να αλλάξουν ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

Σε συνέχεια της χθεσινής του ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος με επιστολή του ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, δηλώνοντας ρητά ότι η Διοίκηση Χατζηδάκη στοίχισε στους Δημότες 8.000.000 ευρώ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμάει τη διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται τη 18η Μαΐου κάθε χρόνο και ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9:00π.μ. έως και τις 17:00μ.μ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης για την 23η θερινή περίοδο 2010 που θα προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» κάθε Τετάρτη στις 9.00 μ.μ & 11.00 μ.μ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 2009

• ΤΕΤΑΡΤΗ 2/6/2010    ΣΤΡΕΛΛΑ του Πάνου Χ. Κούτρα (ΕΛΛΑΔΑ, 2009, έγχρωμη, 111΄)
Ο Γιώργος αποφυλακίζεται μετά από δεκαπέντε χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που ομολόγησε ότι διέπραξε στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Το βράδυ της αποφυλάκισής του διανυκτερεύει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μια όμορφη νεαρή πόρνη τρανσέξουαλ. Η σχέση τους θα δοκιμάσει και τους δύο σε πολλά και απρόσμενα επίπεδα. Μια βαθιά τολμηρή, τραγικά ειρωνική, σύγχρονη ελληνική ταινία.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6/2010    ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΣΙΡ (ΒΑΛΣ ΙΜ ΜΠΑΣΙΡ) του Άρι Φόλμαν (ΙΣΡΑΗΛ/ΓΑΛΛΙΑ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΗΠΑ, 2008, έγχρωμη, 90΄)                         
Ιδιαίτερα τολμηρό ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων του Ισραηλινού σκηνοθέτη Άρι Φόλμαν. 
Η ταινία ξεκινάει με τις προσωπικές αναμνήσεις του σκηνοθέτη στην προσπάθειά του να εξορκίσει τους εφιάλτες του από την εποχή της στρατιωτικής θητείας του στον πρώτο πόλεμο του Λιβάνου το 1982. Εξαιρετικά σημαντικό φίλμ τόσο του πολιτικού κινηματογράφου όσο και του είδους των κινουμένων σχεδίων.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 16/6/2010    Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΓΕΡΙΟΥ (LA BATTAGLIA DI ALGERI) του Τζίλο Ποντεκόρβο (ΑΛΓΕΡΙΑ/ΙΤΑΛΙΑ, 1966, ασπρόμαυρη, 121΄)
Ταινία-σταθμός του παγκόσμιου πολιτικού κινηματογράφου. Ο Τζίλο Ποντεκόρβο (1919-2006), περιγράφει με εντυπωσιακή αμεσότητα την έκρηξη του απελευθερωτικού κινήματος στην Αλγερία στη δεκαετία του ’50 και τη βαρβαρότητα με την οποία απάντησε η Γαλλία, με βασανιστήρια όσων συλλαμβάνονταν από το γαλλικό στρατό, δολοφονίες και ισοπέδωση ολόκληρων συνοικιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ ΣΤΟ ΝΕΟ-ΝΟΥΑΡ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6/2010    Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ (THE BIG SLEEP) του Χάουαρντ Χόκς (ΗΠΑ, 1946, ασπρόμαυρη, 114΄)
Κορυφαίο φιλμ νουάρ, βασισμένο στην κοινωνικά τολμηρή για την εποχή της νουβέλα του Ρέιμοντ Τσάντλερ, σε σενάριο του νομπελίστα Ουίλιαμ Φόκνερ και σκηνοθεσία του Χάουαρντ Χοκς (1896-1977). Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ερμηνεύει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου, που αναλαμβάνει την υπόθεση εκβιασμού της κόρης ενός ηλικιωμένου στρατηγού. Μαύρη ατμόσφαιρα, μυστήριο, εξαιρετικοί διάλογοι με απολαυστικό χιούμορ, έξοχη μουσική υπόκρουση του Μαξ Στάινερ και θαυμάσιες ερμηνείες.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 30/6/2010    ZIFT του Γιαβόρ Γκάρντεφ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 2008, ασπρόμαυρη, 92΄)
Ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου βουλγαρικού κινηματογράφου που τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Μόσχας 2009. Ο Μοθ βγαίνει από τη φυλακή μετά από πολλά χρόνια άδικης καταδίκης για φόνο. Είχε φυλακιστεί το 1944, λίγο πριν από την επικράτηση του κομμουνιστικού καθεστώτος και τώρα βρίσκεται στη Σόφια της δεκαετίας του ’60. Δυνατό υπαρξιακό θρίλερ, με εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία και ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ σε εξπρεσιονιστικό ύφος.

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7/2010    Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (LA RÈGLE DU JEU) του Ζαν Ρενουάρ (ΓΑΛΛΙΑ, 1939, ασπρόμαυρη, 110’)
Πρωτοπόρα, αριστουργηματική ταινία του Ζαν Ρενουάρ (1894-1979). Παρατηρώντας την αστική τάξη της Γαλλίας λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο σκηνοθέτης καταγράφει την πλήρη έκπτωση των ανθρώπινων αξιών δημιουργώντας μια καυστική σάτιρα, μια τραγική φάρσα δεξιοτεχνικά σκηνοθετημένη. Ο Ρενουάρ συναρπάζει συνδυάζοντας την κινούμενη κάμερα και τη σκηνοθεσία σε βάθος πεδίου και τονίζοντας τη θεατρική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί εντός και εκτός σκηνής.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7/2010    ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ! (SOME LIKE IT HOT) του Μπίλι Ουάιλντερ (ΗΠΑ, 1959, ασπρόμαυρη, 120΄)
Μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Σικάγο, δύο άνεργοι μουσικοί τζαζ ορχήστρας γίνονται μάρτυρες γκαγκστερικών εκτελέσεων και για να γλυτώσουν από τη μαφία αναγκάζονται να μεταμφιεστούν σε γυναίκες και να συμμετάσχουν σε γυναικεία τζαζ μπάντα που κάνει περιοδεία στο Μαϊάμι. Έξοχη η σκηνοθεσία του Μπίλι Ουάιλντερ (1906-2002) και απολαυστικές οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών (Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις).

• ΤΕΤΑΡΤΗ 21/7/2010    ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ (ROMAN HOLIDAY) του Ουίλιαμ Ουάιλερ (ΗΠΑ, 1953, έγχρωμη, 118΄)
Η απόλυτη ρομαντική κομεντί, βασισμένη σε μια ιστορία του κυνηγημένου από το Μακαρθισμό Ντάλτον Τράμπο (1905-1976). Η Όντρεϊ Χέπμπορν (Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου) υποδύεται την πριγκίπισσα Άννα που έχει βαρεθεί τις επισημότητες, τα προνόμια και τις πριγκιπικές υποχρεώσεις. Μια νύχτα φεύγει κρυφά μεταμφιεσμένη σε καθημερινή κοπέλα και γνωρίζει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζο Μπράντλεϊ (Γρέγκορι Πεκ). Τα αξιοθέατα της Ρώμης αυξάνουν τη μαγεία αυτής της υπέροχης ταινίας του Ουίλιαμ Ουάιλερ (1902-1981).

• ΤΕΤΑΡΤΗ 28/7/2010    ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ (THE THOMAS CROWN AFFAIR) του Νόρμαν Τζούισον (ΗΠΑ, 1968, έγχρωμη, 102΄)
Κομψοτέχνημα του μοντερνισμού η ταινία του Νόρμαν Τζούισον. Ο πλούσιος τραπεζίτης Τόμας Κράουν (Στιβ ΜακΚουίν) σχεδιάζει ληστεία στην τράπεζα που εργάζεται. Βρίσκεται όμως αντιμέτωπος με την ασφαλιστική πραγματογνώμονα Βίκι Άντερσον (Φέι Ντάναγουεϊ), που τον υποψιάζεται. Η παρτίδα σκακιού ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές είναι από τις πιο ερωτικά φορτισμένες σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 4/8/2010    ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ (LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN) του Τόμας Άλφρεντσον (ΣΟΥΗΔΙΑ, 2008, έγχρωμη, 114΄)
Εξαιρετική ταινία του φανταστικού κινηματογράφου, στην οποία ο Σουηδός σκηνοθέτης Τόμας Άλφρεντσον καταφέρνει να συγκρατήσει το βαμπιρικό μύθο μέσα στο πλαίσιο μιας καταγραφής καθαρά κοινωνικών θεμάτων και όχι μεταφυσικών. Ο δωδεκάχρονος Όσκαρ ζει με την αδιάφορη μητέρα του και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην ιδιαίτερα βίαιη σχολική κοινωνία. Κάποια στιγμή θα αναπτύξει φιλία με ένα περιθωριοποιημένο κορίτσι-βαμπίρ που θα τον εμψυχώσει. Εικαστική ομορφιά των πλάνων, ελλειπτική γραφή και διακριτική ηχητική μπάντα.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 11/8/2010    MOON του Ντάνκαν Τζόουνς (ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 2009, έγχρωμη, 97΄)
Μία από τις καλύτερες σύγχρονες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ο Ντάνκαν Τζόουνς επαναφέρει αυτό το κινηματογραφικό είδος στις καλύτερες ανθρωποκεντρικές και υπαρξιακές του βάσεις. Ο Σαμ Μπελ είναι ένας μοναχικός αστροναύτης στη Σελήνη, που το τριετές συμβόλαιό του πλησιάζει προς το τέλος του. Παρέα του οι αναμνήσεις, η ελπίδα της επιστροφής στην οικογένεια και ένα ρομπότ, ο Γκέρτι. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 18/8/2010    ΔΙΨΑ (ΜΠΑΚΤΖΟΥΙ) του Τσαν-Γουκ Παρκ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, 2009, έγχρωμη, 133΄)
Ο Τσαν-Γουκ Παρκ, ο σκηνοθέτης της τριλογίας της εκδίκησης, επανέρχεται με μια συναρπαστική, προκλητική, λυρική και συνάμα αισθησιακή ταινία του φανταστικού κινηματογράφου. Ένας παπάς συμμετέχει ως εθελοντής σε ένα μυστικό ιατρικό πείραμα με σκοπό να σώσει ζωές από έναν επικίνδυνο ιό. Κατά τη διάρκεια του πειράματος κινδυνεύει να πεθάνει, αλλά χάρη στη μετάγγιση αίματος άγνωστου δότη επανέρχεται στη ζωή. Όμως έχει μεταμορφωθεί σε βρυκόλακα... Μια αλληγορία πάνω στις ανθρώπινες ηθικές επιλογές και στα απρόβλεπτα παιχνίδια της μοίρας.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 25/8/2010    ΦΑΡΕΝΑΪΤ 451 (FAHRENHEIT 451) του Φρανσουά Τριφό (ΒΡΕΤΑΝΙΑ, 1966, έγχρωμη, 111΄)
Η μοναδική επιστημονικής φαντασίας ταινία του Φρανσουά Τριφό (1932-1984) και ταυτόχρονα η μόνη αγγλόφωνη ταινία του, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Ρέι Μπράντμπερι. Σε μια εφιαλτική κοινωνία του μέλλοντος τα βιβλία είναι απαγορευμένα. Οι κάτοχοί τους φυλακίζονται και τα βιβλία καίγονται. Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στους βαθμούς καύσης του χαρτιού.

ΠΑΖΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡAΦΟ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9/2010    ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΛΙ... (ΝΤΑΡΜΠΑΡΕΓΙΕ ΕΛΙ) του Ασγκάρ Φαραντί (ΙΡΑΝ, 2009, έγχρωμη, 116’)
Μια χαμηλών τόνων και πλούσια σε ιδέες ταινία του σύγχρονου ιρανικού κινηματογράφου, που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2009. Με χιούμορ αλλά και με δραματική ένταση ο Φαραντί καταγράφει το συντηρητισμό και την υποκρισία της μεσαίας τάξης στη σύγχρονη αστική κοινωνία του Ιράν. Εξαιρετικές οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 8/9/2010    ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΖΩΗΣ (ΑΤΖΑΜΙ) των Σκαντάρ Κόπτι και Γιαρόν Σάνι (ΙΣΡΑΗΛ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2009, 
έγχρωμη, 110΄)
Η γειτονιά Ατζαμί της Τζάφα είναι το χωνευτήρι διαφορετικών πολιτισμών και αλληλοσυγκρουόμενων αντιλήψεων μεταξύ Εβραίων, Μουσουλμάνων και Χριστιανών. Με τη χρήση φλας μπακ και μέσα από τα μάτια διαφόρων χαρακτήρων, γινόμαστε μάρτυρες μιας αδιέξοδης κατάστασης. Κανένας τόπος δεν εκφράζει καλύτερα τη δραματική σύγκρουση διαφορετικών κόσμων.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9/2010    ΓΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΛΟΥΣΙ (WENDY AND LUCY) της Κέλι Ράιχαρντ (ΗΠΑ, 2008, έγχρωμη, 120΄)
Ένα διαμάντι του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου. Η Γουέντι, μαζί με το σκύλο της, τη Λούσι, κατευθύνεται οδικώς προς το Κέτσικαν της Αλάσκας με την ελπίδα να μπορέσει να βρει δουλειά και να ξεκινήσει έτσι μια καινούρια ζωή. Σε μια κωμόπολη του Όρεγκον, όπου διανυκτερεύει, μια σειρά αναποδιές θα την αναγκάσουν να αλλάξει τα σχέδιά της. Μια συγκινητική και καθαρά πολιτική ταινία όπου η Κέλι Ράιχαρντ με μικρές πινελιές και μέσα από εύστοχες λεπτομέρειες ακτινογραφεί μια ολόκληρη κοινωνία σε αποξένωση και απόγνωση.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2010    ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ (LA BUENA VIDA) του Άντρες Γουντ (ΧΙΛΗ, 2008, έγχρωμη, 90΄)
Σκηνοθέτης ήπιων τόνων, ο Χιλιανός Άντρες Γουντ διατηρεί την ανθρωπιστική ματιά του και 
σε αυτή την ταινία του, η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Γκόγια. Μέσα από τέσσερις χαλαρά αλληλένδετες ιστορίες ο Γουντ διεισδύει στην πραγματικότητα του σύγχρονου Σαντιάγκο. Συμβολικός ήρωας ένας ανασφαλής σαραντάρης κομμωτής, ο οποίος για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να διατηρήσει τον πατρικό τάφο και σκέφτεται να αποτεφρώσει το λείψανο του πατέρα του σε ομαδικό κλίβανο.

 

«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
(Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη)
τηλ. 210 9919818, 210 9941199, 210 9914732,
ιστοσελίδα: www.klh.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.