Ο Δήμος και η Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης καλεί συλλογικότητες, πολίτες και παλιές οικογένειες της Ηλιούπολης να συμμετάσχουν στην συλλογή παλιών φωτογραφιών, να «θυμηθούμε όλοι μαζί την πόλη μας» και γι’ αυτό διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο, 17 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο νεόδμητο Εκθεσιακό Κέντρο στην πλατεία Φλέμινγκ.

Ήδη ο Δήμος έχει πλουτίσει το Εκθεσιακό Κέντρο με ένα πλούσιο υλικό από μοναδικές φωτογραφίες, που συλλέχτηκαν και εκθέτονται με μέριμνα της Φωτογραφικής Λέσχης.

Το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης ιδρύθηκε με στόχους την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, την ανάπτυξη συνείδησης εντοπιότητας και δεσμών καλής γειτνίασης των νέων γενεών και την ενίσχυση των υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων μέσω της συστηματικής αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων της πόλης που αποτελούν φωτογραφίες των συλλογών που ιδιώτες και φορείς θα διαθέτουν στον Δήμο.

Με έμφαση στην διαχρονική εξέλιξη της καθημερινότητας στην Ηλιούπολη, ο Δήμος και η Φωτογραφική Λέσχη καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια και να γράψουμε όλοι μαζί την ιστορία.

Παλιές οικογενειακές φωτογραφίες με φόντο το αστικό περιβάλλον, φωτογραφίες από εκδηλώσεις, στιγμιότυπα από την πόλη, παλιές εφημερίδες και οποιοδήποτε ενημερωτικό υλικό μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο υλικό για την ιστορική μνήμη μέσα από την οργάνωση και την εφαρμογή διαδικασιών Τεκμηρίωσης στην βάση διεθνών προτύπων που ακολουθούνται.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο (πλατεία Φλέμινγκ) διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση για την οργάνωση και την επιτυχία αυτής προσπάθειας.

Πρόσκληση εκδήλωσης στο Εκθεσιακό Κέντρο 17-6-17

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.