Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 55 Χρόνια του Δήμου Ηλιούπολης είναι το παρακάτω:

19-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Τη ∆ευτέρα, 19 Νοεµβρίου 2018, στις 6.30 µ.µ., εγκαινιάζεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Ηλιούπολης (Λεωφ. Ειρήνης 14-16) το Πανόραµα των Τοπικών & Πολιτιστικών Φορέων της πόλης µας, που δραστηριοποιούνται στους τοµείς της Παράδοσης, των Γραµµάτων και των Τεχνών.

Ο επισκέπτης  θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το σύνολο  των συλλόγων και των οµάδων αυτών, την ιστορία, το έργο και τη συµβολή τους στην πολιτιστική ζωή της Ηλιούπολης.

Στόχος της έκθεσης είναι να εξοικειωθούν οι Ηλιουπολίτες µε τον «πολιτιστικό χάρτη» της πόλης  και να  ενηµερωθούν για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρονται, στο ∆ήµο τους,  για τη δηµιουργική ενασχόληση και έκφραση των ίδιων και των παιδιών τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθηµερινά, από τις 6 µ.µ. έως τις 9 µ.µ., µέχρι την Κυριακή, 25 Νοεµβρίου 2018.

23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Παρασκευή, 23 Νοεµβρίου 2018, στις 7 µ.µ., στο Θέατρο του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου), γιορτάζουµε τον εθελοντισµό µε όλους τους ανθρώπους & τις συλλογικότητες της πόλης, που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο, την εµπειρία και τη γνώση τους στις κοινωνικές, πολιτιστικές & περιβαλλοντικές δράσεις που οργανώνονται στο ∆ήµο Ηλιούπολης.

Ως πρότυπα καλής πρακτικής εθελοντικών οργανισµών, ο Πρόεδρος από  «Το χαµόγελο του παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος καθώς και η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος από το δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους», Αργυρώ Σπυριδάκη και Θοδωρής Τσάτσος, θα µας µιλήσουν για το πώς η συµµετοχή µας σε µια εθελοντική πρωτοβουλία µπορεί να µεταµορφώσει τις ζωές των συνανθρώπων µας.

Η εντεταλµένη δηµοτική σύµβουλος σε θέµατα εθελοντισµού, ∆ήµητρα Κορµά, θα µιλήσει για το κίνηµα αλληλεγγύης στην πόλη µας, παρουσιάζοντας το έργο και τους ανθρώπους που το υλοποιούν  και πώς µπορεί κάποιος να γίνει ενεργό µέλος του.

Η εικαστικός, Γιούλη Γκικοπούλου, θα παρουσιάσει το λογότυπο του εθελοντισµού του ∆ήµου Ηλιούπολης και θα αναλύσει το µήνυµά του.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί, µε ένα πάρτι, στο φουαγιέ του Θεάτρου, για να γιορτάσουµε όλοι µαζί, να µοιραστούµε εµπειρίες και να εµπνευστούµε τρόπους που θα διευρύνουν τη δυναµική µας.

Ευχαριστούµε θερµά τους χορηγούς της εκδήλωσης:
• Το ψητοπωλείο Αιµίλιος
• Το κατάστηµα ιταλικού παγωτού Fresco Gelateria
• Το κατάστηµα Home Pizza Ηλιούπολης
• Την Ένωση Καταναλωτών των ∆ηµοτών Ηλιούπολης (Παραγωγοί χωρίς µεσάζοντες)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ & ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Άρχισαν τα όργανα»
Το Σάββατο, 24 Νοεµβρίου 2018, στις 7.30 µ.µ., στο Θέατρο του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου, παρουσιάζουµε, σε συνεργασία µε την Καλλιτεχνική Εταιρεία «Πολύµνια», ένα µουσικό αφιέρωµα στη µνήµη του σπουδαίου καλλιτέχνη, Μιχάλη Σουγιούλ.

Ο Μιχάλης Σουγιουλτζόγλου γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας στις αρχές του προηγούµενου αιώνα. Από τα χρόνια του ’30 αρχίζει να χτίζει µια λαµπρή καριέρα µουσικού, µαέστρου και συνθέτη, “περιορίζοντας” το όνοµά του σε “Σουγιούλ”. Θα τροφοδοτήσει µε ροµαντικά ταγκό και βαλς την Ελλάδα του Μεσοπολέµου, θα υµνήσει το έπος του ’40 και θα γλεντήσει “αρχοντορεµπέτικα” το µουσικό θέατρο, τις πίστες και τον κινηµατογράφο της πρώτης µεταπολεµικής δεκαετίας. Τα τραγούδια του θα επιβιώσουν της εξαιρετικά ιδιόµορφης “λήθης” που “χρεώθηκε” το λεγόµενο “ελαφρό” τραγούδι εκείνης της περιόδου. Θα φτάσουν στις µέρες µας, όχι µόνο ως µνηµεία εποχής, αλλά και ως σύγχρονη έκφραση γλεντιού και έρωτα. “Ας ερχόσουν για λίγο”, “Το τραµ το τελευταίο”,  “Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα”, “΄Αρχισαν τα όργανα”….

Ερµηνεύουν: Βάγια Κωφού, µετζοσοπράνο Νατάσα Χριστοφιλάκη, µετζοσοπράνο Αγάθων Ιακωβίδης, λαϊκός τροβαδούρος Φρίξος Μόρτζος, πιάνο Κυριάκος Τζολάκης, ακορντεόν Γεωργία Τζολάκη, βιολί

Εµφανίζεται η Δηµοτική Χορωδία Ηλιούπολης, υπό τη διεύθυνση της µαέστρου, Βαρβάρας Κουτίβα. Στο πιάνο συνοδεύει η Αντωνία Βλάχου.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης, ο  σκηνοθέτης Κωστής Παπαϊωάννου.

Για τη ζωή και το έργο του Μιχάλη Σουγιούλ θα µιλήσουν οι κόρες του, Αλίκη και Ηρώ.

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
«Σβήνοντας το παρελθόν»

Την Κυριακή, 25 Νοεµβρίου 2018, στις 7.30 µ.µ., στο Θέατρο του Δηµαρχιακού Μεγάρου, δύο σύγχρονοι, ταλαντούχοι δηµιουργοί από την πόλη µας, συναντιούνται «επί σκηνής».

Ο σκηνοθέτης & ηθοποιός, Κώστας Γάκης, πιστεύοντας στον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου, επιλέγει και δραµατοποιεί το αδηµοσίευτο διήγηµα του συγγραφέα & ιστορικού, Φοίβου Οικονοµίδη, «Σβήνοντας το παρελθόν», ένα προϊόν ανάµειξης ιστορικών και φαντασιακών γεγονότων που αναφέρεται στα χρόνια του Εµφυλίου Πολέµου.

Συγκεκριµένα, παρουσιάζεται η ζωή του Θεόδουλου Μπασκόζου, ενός µικροεγκληµατία, που συλλαµβάνεται και τοποθετείται στο ίδιο κελί µε κάποιους πολιτικούς κρατουµένους - µελλοθανάτους, κοµµουνιστές. Από την επαφή µαζί τους, αυτό που εντυπωσιάζει τον ήρωα είναι το ηθικό τους ανάστηµα και το πως µε αυταπάρνηση βαδίζουν προς το θάνατο, αγωνιζόµενοι µέχρι τελευταίας στιγµής για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι, επιλέγει και ο ίδιος, έστω και µέσα στη φυλακή, να µοιάσει σε αυτούς τους αλύγιστους ανθρώπους, προσπαθώντας να σβήσει το παρελθόν του.

Παίζουν: Ξένη Βασιλάκη, Χρύσα Βολάνη, Άντα ∆ασκαλάκη, Χρήστος Ζαχάρωφ, Στελίνα Κολοκυθά, Άρης Μπαταγιάννης, Γιώργος Παλαιοπάνος, Γεωργία Πιλιτσίδου, Σταύρος Πολάκης, Ηρώ Ραζή & Ευγνωσία Σοφιανίδου

Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει συζήτηση, µε τον συγγραφέα, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις.

Πληροφορίες:  210 9940699

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.