ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα ανοίξουν κανονικά.

Με αίσθημα ευθύνης και ανησυχίας για την ασφάλεια και την υγεία όλων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση για ενημέρωση πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο την Πέμπτη 13 Ιουνίου από τις 19:00 μ.μ. το απόγευμα έως τις 21:00μ.μ. το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Σοφοκλή Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαππα) αναβάλλεται λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Το Αθλητικό – Πολιτιστικό Καλοκαιρινό Καμπ για Παιδιά 2024 θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά 6 εβδομάδες.

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ανακοινώνει ότι και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, ανακοινώνει ότι αύριο Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω καύσωνα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Στα πλαίσια της πολιτικής εξοικονόμησης ξεκίνησε η συντήρηση των γεωτρήσεων στην Ηλιούπολη 5 χρόνια μετά.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή 109 καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθήνας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2024-2025. Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία συμβάλλει στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητές τους για εργασία και κατάρτιση.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω του καύσωνα, ο Δήμος Ηλιούπολης θα διαθέσει από σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 κλιματιζόμενες αίθουσες σε 24ωρη βάση στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης που βρίσκεται στην οδό Ύδρας & Μνησικλέους και στο Α' ΚΑΠΗ, Κωνσταντίνου Καραμανλή 12, προκειμένου οι Δημότες και Κάτοικοι να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το Η’ Παράρτημα Αγωγής λόγω σοβαρής βλάβης της κεντρικής μονάδας του κλιματιστικού θα παραμείνει κλειστό από αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Στα πλαίσια ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών στο Δήμο Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κα Κυριακή Μαρή, πλέον τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% μπορούν να πραγματοποιήσουν την αίτηση απαλλαγής τελών εξ ολοκλήρου ψηφιακά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν εκ του σύνεγγυς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Δήμος Ηλιούπολης με αίσθημα ευθύνης στα θέματα Δημόσιας Υγείας και σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 15226/12-3-2024 (ΑΔΑ: 66ΛΧ465ΦΥΟ-ΝΨΑ) εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2024», έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης κουνουπιών για τα έτη 2024-2025.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, υποδέχεται τους μικρούς μας φίλους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης... από τη Γη ως τον ουρανό!

Με μεγάλη συμμετοχή άνω των 1100 μαθητών πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης με την ενεργή συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το ρεκόρ αποχής, καθώς και η σαφής υποχώρηση τόσο του κυβερνητικού κόμματος, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τα ποσοστά που είχαν πετύχει στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019 και στις εθνικές εκλογές του 2023 είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

ΝΕΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ:

Θετικά βήματα αλλά και αρκετά επικίνδυνα κενά διαπιστώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό, που προτείνεται σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Προτάσεις που είχαμε καταθέσει ως Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και αιτήματα από τα κινήματα πολιτών, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση του νέου σχεδίου σε μια σειρά σημεία:

  • Στην επέκταση της Α Ζώνης Προστασίας, με καθιέρωση ρητής απαγόρευσης κάθε είδους δόμησης σε όλη την έκτασή της.
  • Στην απαγόρευση παραχώρησης δημοσίων δασικών εκτάσεων κατά κυριότητα ή κατά χρήση.
  • Στην απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την έκταση του βουνού, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημά μας ως ασύμβατο με κάθε περιαστικό χώρο ήπιας αναψυχής.
  • Στην καταγραφή όλων των παράνομων ή αυθαίρετων κτισμάτων εντός των ζωνών προστασίας του Υμηττού, με σκοπό τη κατεδάφιση τους.

Αντίθετα θεωρούμε ανεπαρκείς και με πολλά επικίνδυνα κενά τις ρυθμίσεις για τη Β Ζώνη Προστασίας, που δέχεται και τις εντονότερες πιέσεις. Με δεδομένες και τις βλέψεις πολλών Δήμων περιμετρικά του ορεινού όγκου για χωροθέτηση εγκαταστάσεων που ουσιαστικά προεκτείνουν την πόλη στο βουνό, οι ρυθμίσεις αυτές ούτε διασφαλίζουν ούτε προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και την άκτιστη γη.

Δεδομένου ότι με το υφιστάμενο καθεστώς, η Β Ζώνη Προστασίας του Υμηττού έχει ήδη επιβαρυνθεί με πλήθος κοινωφελών κτισμάτων και χρήσεων, διαφωνούμε με την παρεχόμενη δυνατότητα να κτιστούν επιπλέον δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις ανατολικές υπώρειες του Υμηττού, εντός της Β΄ Ζώνης Προστασίας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η εξαίρεση των οικοδομικών αδειών που έχουν ήδη ζητηθεί, ή των εγκαταστάσεων που έχουν έγκριση περιβαλλοντικών όρων με το παλιό καθεστώς, ακυρώνει κάθε προσπάθεια διαφύλαξης του ορεινού όγκου από την οικοδόμηση. Για λόγους διαφάνειας ζητάμε από το Υπουργείο να δημοσιοποιήσει όλες τις άδειες οικοδομής που εκκρεμούν για τη β Ζώνη του Υμηττού, ώστε να δούμε ποιοι είχαν σπεύσει να επωφεληθούν από τις αδυναμίες του ισχύοντος καθεστώτος γνωρίζοντας ότι είχε ήδη αρχίσει η διαδικασία για την αναθεώρησή του.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε να μην προχωρήσουν ούτε οι εγκαταστάσεις δημόσιας ή ιδιωτικής υγείας, που είχαν προγραμματιστεί στο βουνό αλλά δεν έχουν ακόμη  προχωρήσει, τονίζοντας τη θέση μας  για πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Τέλος σε εκκρεμότητα παραμένει η η απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ στην Δυτική πλευρά του Υμηττού καθώς και η απομάκρυνση των δύο στρατοπέδων και η κατεδάφιση των κτισμάτων που ανεγέρθηκαν εντός του στρατοπέδου Σακέττα.

Σε κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι τύπου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος επισημαίνουν:

«Μετά τις καταστροφές στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τη Βόρεια Αττική, η ανάγκη να προστατευτεί ο Υμηττός είναι σήμερα ακόμη μεγαλύτερη. Το νέο σχέδιο περιέχει θετικά βήματα, η διατήρηση όμως Ζώνης Β με μειωμένη διαβάθμιση προστασίας αντιμετωπίζει μεγάλα τμήματα του βουνού ως περιοχή «εκτός σχεδίου» με ειδικούς όρους δόμησης και όχι αυστηρό καθεστώς προστασίας. Το αίτημα των κινημάτων πολιτών και του Συνδέσμου  Προστασίας για επέκταση των αυστηρών ρυθμίσεων της Ζώνης Α σε όλη την προστατευόμενη περιοχή, παραμένει εύστοχο και επίκαιρο ενόψει και της διαβούλευσης για το νέο σχέδιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά συμφέροντα για την περιοχή είναι τεράστια. Θα επιμείνουμε όμως ο Υμηττός να έχει μόνο ειδικούς όρους προστασίας, χωρίς παραθυράκια για άλλες κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δημόσιες ή ιδιωτικές. Επενδυτές κάθε τύπου θα πρέπει να κρατηθούν σε απόσταση ασφαλείας από τον Υμηττό, ιδιαίτερα όταν σε πολλές περιοχές  υπάρχουν καταπατήσεις και  θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιωάννα Κοντούλη            6972 400417

Ηλίας Κυριακόπουλος       6932 382883

 

22 Απριλίου 2010


ΥΜΗΤΤΟΣ: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν το σχέδιο νέου Π.Δ. για την Προστασία του Ορεινού Όγκου του Υμηττού, όπου καθορίζεται (άρθρο 7, παρ. 3) ότι «σε όλες τις ζώνες προστασίας του Υμηττού απαγορεύεται η θήρα». Η θέση αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη προστασίας της πολύτιμης χλωρίδας και πανίδας του Υμηττού (Natura 2000), αλλά και στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν χωρίς κίνδυνο και ψυχική ταραχή την φύση και τα ιστορικά μνημεία του.

Η απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό ήταν πάγιο αίτημα των Οικολόγων Πράσινων οι οποίοι μέσω της Θεματικής Ομάδας για τα Δικαιώματα Ζώων διεξήγαγαν επίμονο αγώνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την προστασία αυτού του ιστορικού βουνού και τον τερματισμό του κυνηγιού σε όλη την έκτασή του.

Ο Υμηττός είναι μία όαση πρασίνου για τους κατοίκους της Αθήνας και των Μεσογείων. Είναι τόπος αναψυχής, ηρεμίας, άσκησης και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ανήκει στο σύνολο των πολιτών. Το κυνήγι παρενοχλεί κάθε άλλη χρήση και τυχόν αντιδράσεις από μέρους των κυνηγών ή της κυνηγετικής βιομηχανίας που τους υποστηρίζει θα μας βρουν αντίθετους.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί το αίτημά μας για  άμεση και οριστική παύση του κυνηγιού σε ολόκληρο τον Νομό Αττικής και τους γειτονικούς νομούς, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Στην Αττική υπάρχει μια έντονα αυξανόμενη τάση από μέρους των κατοίκων της να χαρακτηριστούν οι ορεινοί της όγκοι ως χώροι αναψυχής και περιήγησης, με απαγόρευση του κυνηγιού τόσο για την προστασία της εναπομένουσας πανίδας όσο και για την ασφάλεια της ζωής τους. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτό το αίτημα.

Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλης Ηλιόπουλος (6973 006903)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.