ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες ημέρες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 71η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στις εξής ημερομηνίες:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει η φοιτητική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη, λόγω διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε το "παρών" στις 24 Νοεμβρίου 2023 στο 5ο συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού "Γίνε Άνθρωπος" που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ηλιούπολης με τίτλο "Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της!".

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη νέα διοίκηση, έχει αποστείλει εκ νέου υπενθυμιστική επιστολή στον νυν δήμαρχο κο Χατζηδάκη, όπου ζητάει προσωπική ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη  αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τους εκατοντάδες δημότες που στήριξαν τη δυνατότητα ύπαρξης και δράσης μιας Αριστερής Αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια προσπάθεια που λόγω του αντιδημοκρατικού ορίου του 3%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης και την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην οδό Κύπρου και Σαντορίνης ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς μετατράπηκε μια ακόμη παιδική χαρά στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φειδίου, η οποία ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην Πλατεία Ευρώπης, ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ως εξής:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από αύριο Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

ΝΕΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ:

Θετικά βήματα αλλά και αρκετά επικίνδυνα κενά διαπιστώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό, που προτείνεται σε διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Προτάσεις που είχαμε καταθέσει ως Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και αιτήματα από τα κινήματα πολιτών, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση του νέου σχεδίου σε μια σειρά σημεία:

  • Στην επέκταση της Α Ζώνης Προστασίας, με καθιέρωση ρητής απαγόρευσης κάθε είδους δόμησης σε όλη την έκτασή της.
  • Στην απαγόρευση παραχώρησης δημοσίων δασικών εκτάσεων κατά κυριότητα ή κατά χρήση.
  • Στην απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την έκταση του βουνού, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημά μας ως ασύμβατο με κάθε περιαστικό χώρο ήπιας αναψυχής.
  • Στην καταγραφή όλων των παράνομων ή αυθαίρετων κτισμάτων εντός των ζωνών προστασίας του Υμηττού, με σκοπό τη κατεδάφιση τους.

Αντίθετα θεωρούμε ανεπαρκείς και με πολλά επικίνδυνα κενά τις ρυθμίσεις για τη Β Ζώνη Προστασίας, που δέχεται και τις εντονότερες πιέσεις. Με δεδομένες και τις βλέψεις πολλών Δήμων περιμετρικά του ορεινού όγκου για χωροθέτηση εγκαταστάσεων που ουσιαστικά προεκτείνουν την πόλη στο βουνό, οι ρυθμίσεις αυτές ούτε διασφαλίζουν ούτε προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και την άκτιστη γη.

Δεδομένου ότι με το υφιστάμενο καθεστώς, η Β Ζώνη Προστασίας του Υμηττού έχει ήδη επιβαρυνθεί με πλήθος κοινωφελών κτισμάτων και χρήσεων, διαφωνούμε με την παρεχόμενη δυνατότητα να κτιστούν επιπλέον δημόσια ή ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις ανατολικές υπώρειες του Υμηττού, εντός της Β΄ Ζώνης Προστασίας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η εξαίρεση των οικοδομικών αδειών που έχουν ήδη ζητηθεί, ή των εγκαταστάσεων που έχουν έγκριση περιβαλλοντικών όρων με το παλιό καθεστώς, ακυρώνει κάθε προσπάθεια διαφύλαξης του ορεινού όγκου από την οικοδόμηση. Για λόγους διαφάνειας ζητάμε από το Υπουργείο να δημοσιοποιήσει όλες τις άδειες οικοδομής που εκκρεμούν για τη β Ζώνη του Υμηττού, ώστε να δούμε ποιοι είχαν σπεύσει να επωφεληθούν από τις αδυναμίες του ισχύοντος καθεστώτος γνωρίζοντας ότι είχε ήδη αρχίσει η διαδικασία για την αναθεώρησή του.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτούμε να μην προχωρήσουν ούτε οι εγκαταστάσεις δημόσιας ή ιδιωτικής υγείας, που είχαν προγραμματιστεί στο βουνό αλλά δεν έχουν ακόμη  προχωρήσει, τονίζοντας τη θέση μας  για πλήρη κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Τέλος σε εκκρεμότητα παραμένει η η απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ στην Δυτική πλευρά του Υμηττού καθώς και η απομάκρυνση των δύο στρατοπέδων και η κατεδάφιση των κτισμάτων που ανεγέρθηκαν εντός του στρατοπέδου Σακέττα.

Σε κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι τύπου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος επισημαίνουν:

«Μετά τις καταστροφές στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τη Βόρεια Αττική, η ανάγκη να προστατευτεί ο Υμηττός είναι σήμερα ακόμη μεγαλύτερη. Το νέο σχέδιο περιέχει θετικά βήματα, η διατήρηση όμως Ζώνης Β με μειωμένη διαβάθμιση προστασίας αντιμετωπίζει μεγάλα τμήματα του βουνού ως περιοχή «εκτός σχεδίου» με ειδικούς όρους δόμησης και όχι αυστηρό καθεστώς προστασίας. Το αίτημα των κινημάτων πολιτών και του Συνδέσμου  Προστασίας για επέκταση των αυστηρών ρυθμίσεων της Ζώνης Α σε όλη την προστατευόμενη περιοχή, παραμένει εύστοχο και επίκαιρο ενόψει και της διαβούλευσης για το νέο σχέδιο.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα οικονομικά συμφέροντα για την περιοχή είναι τεράστια. Θα επιμείνουμε όμως ο Υμηττός να έχει μόνο ειδικούς όρους προστασίας, χωρίς παραθυράκια για άλλες κοινωφελείς εγκαταστάσεις, δημόσιες ή ιδιωτικές. Επενδυτές κάθε τύπου θα πρέπει να κρατηθούν σε απόσταση ασφαλείας από τον Υμηττό, ιδιαίτερα όταν σε πολλές περιοχές  υπάρχουν καταπατήσεις και  θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιωάννα Κοντούλη            6972 400417

Ηλίας Κυριακόπουλος       6932 382883

 

22 Απριλίου 2010


ΥΜΗΤΤΟΣ: ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν το σχέδιο νέου Π.Δ. για την Προστασία του Ορεινού Όγκου του Υμηττού, όπου καθορίζεται (άρθρο 7, παρ. 3) ότι «σε όλες τις ζώνες προστασίας του Υμηττού απαγορεύεται η θήρα». Η θέση αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη προστασίας της πολύτιμης χλωρίδας και πανίδας του Υμηττού (Natura 2000), αλλά και στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν χωρίς κίνδυνο και ψυχική ταραχή την φύση και τα ιστορικά μνημεία του.

Η απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό ήταν πάγιο αίτημα των Οικολόγων Πράσινων οι οποίοι μέσω της Θεματικής Ομάδας για τα Δικαιώματα Ζώων διεξήγαγαν επίμονο αγώνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την προστασία αυτού του ιστορικού βουνού και τον τερματισμό του κυνηγιού σε όλη την έκτασή του.

Ο Υμηττός είναι μία όαση πρασίνου για τους κατοίκους της Αθήνας και των Μεσογείων. Είναι τόπος αναψυχής, ηρεμίας, άσκησης και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ανήκει στο σύνολο των πολιτών. Το κυνήγι παρενοχλεί κάθε άλλη χρήση και τυχόν αντιδράσεις από μέρους των κυνηγών ή της κυνηγετικής βιομηχανίας που τους υποστηρίζει θα μας βρουν αντίθετους.

Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί το αίτημά μας για  άμεση και οριστική παύση του κυνηγιού σε ολόκληρο τον Νομό Αττικής και τους γειτονικούς νομούς, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Στην Αττική υπάρχει μια έντονα αυξανόμενη τάση από μέρους των κατοίκων της να χαρακτηριστούν οι ορεινοί της όγκοι ως χώροι αναψυχής και περιήγησης, με απαγόρευση του κυνηγιού τόσο για την προστασία της εναπομένουσας πανίδας όσο και για την ασφάλεια της ζωής τους. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτό το αίτημα.

Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασίλης Ηλιόπουλος (6973 006903)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.