ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Τα ζητήματα της παιδείας αποτελούν κορυφαίο ζήτημα για την Ηλιούπολη. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία της πόλης αποτυπώνει το όραμα και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

κ. Δήμαρχε,

ολοκληρώνετε σε λίγους μήνες την τετραετή σας θητεία και δεν πήρατε ούτε μια φορά την πρωτοβουλία να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και την εκπαιδευτική κοινότητα για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα σχολεία της πόλης.

Δεν μας είπατε ποιος είναι ο σχεδιασμός, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πήρατε. Όλες οι συζητήσεις προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση και τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

κ. Δήμαρχε

τον Οκτώβριο του 2010 βεβαιώνατε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι σχολικές επιτροπές βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Τι άλλαξε μέσα σε 4 μήνες;

Ας μην λησμονούμε ότι οι επιχορηγήσεις προς τα σχολεία παρουσιάζουν την εξής εικόνα :

α) Ομαλή ροή προς τους ΟΤΑ μέχρι τις αρχές του 2004. Τα επισκευαστικά στο Δήμο Ηλιούπολης ανέρχεται σε 900.000.000 ΕΥΡΩ.

β)  Μειωμένα αλλά με σταθερή ροή τα κονδύλια την περίοδο 2004 – 2009

γ)  Καθυστέρηση των κονδυλίων το τελευταίο 2μηνο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος λεηλάτησε το ελληνικό κράτος (πήραν και τα χοντρά και τα ψιλά) φεύγοντας. Υπενθυμίζω ότι σαν Δημοτική Αρχή δηλώναμε με σαφήνεια στην αίθουσα ότι τα χρήματα για την παιδεία δεν είναι ποτέ αρκετά.

Τι δεν έκανε η Δημοτική Αρχή;

α) ΚΔΑΠ πρωτοποριακό πρόγραμμα που το κληρονόμησε ο Δήμαρχος από την Δημοτική Αλλαγή. Αποφασίσατε να το μεταφέρετε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Συναίνεσε το σχολείο, σας βοήθησα προσωπικά εγώ με κάθε τρόπο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

28.000,00 € ήταν ο εξοπλισμός που τοποθετήσατε. Τα χρήματα τα οφείλατε στη σχολική επιτροπή, γιατί δεν τα δώσατε;

Οικονομικό κόστος για τον ιό Η1Ν1. Υπολογίζεται περίπου 70€ την ημέρα για κάθε σχολείο. Συνολικά 41.000,00 €. Τα υποσχεθήκατε, διαβεβαιώσατε όλους γιατί δεν τα δώσατε.

β) Οικονομικό κόστος επί τετράμηνο για την πρόληψη του ιού Η1Ν1.Προϋπολογίστηκε ημερήσιο κόστος 70,00 € την ημέρα. Συνολικό κόστος 41.000,00 € για τα 65 σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Τα υποσχεθήκατε, διαβεβαιώσατε για τούτο, γιατί δεν τα δώσατε;

γ) Το 90% των λειτουργικών δαπανών των σχολείων αφορά : γραφίτες, φωτοτυπικό χαρτί, είδη καθαριότητας, χρώματα, καύσιμα, τζάμια. Με κεντρικό σχεδιασμό – συντονισμό και μειοδοτικό διαγωνισμό από το Δήμο το κόστος θα μειωνόταν κατά 40%. Γιατί δεν το πράξατε;

Κύριε Δήμαρχε πόσα σχολεία – νηπιαγωγεία φτιάξατε; 16 νηπιαγωγεία παρέδωσε η Δημοτική Αλλαγή. Εσείς φτιάξατε τουλάχιστον 1 στην τετραετία σας;

δ) Λειτουργία ΔΕΠ διεκπαιρεωτική κακής ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Γιατί δεν πήρε πρωτοβουλίες για ανακατανομή ορίων της πόλης με παράλληλη συντονισμένη διεκδικητική προσπάθεια προς τον ΟΣΚ.

ε) Βρήκατε πρόγραμμα φύλαξης των σχολείων της 2θμιας εκπαίδευσης. Γιατί δεν το προεκτείνατε;

στ) Αναμόρφωση προϋπολογισμού υπέρ της εκπαίδευσης μπορείτε να κάνετε :

  1. Στα 600.000 που απευθύνονται σε προπαγανδιστικά έντυπα
  2. Ευρωπαϊκό φεστιβάλ που είναι αμφίβολου κόστους και προσφοράς
  3. 70.000,00 € στερήσατε από το Δήμο μέσω του Κολυμβητηρίου για τους πολύτεκνους. Αφού σας περίσσευαν γιατί δεν τα δώσατε στα σχολεία;
  4. τα χρήματα που διαθέσατε για το στολισμό της πόλης ρωμαϊκού τύπου γιατί δεν τα κατευθύνατε στα σχολεία; Οι πολίτες θα το εκτιμούσαν ανάλογα.

 

Κύριε Αναγνώστου η Παιδεία δεν ανήκει στις προτεραιότητές σας

Δεν ακουμπήσατε τα προβλήματα

Δεν εμπιστευτήκατε τους ανθρώπους της εκπαίδευσης

Η Ηλιούπολη έχασε μια σημαντική 4ετία.

 

Πανταζόπουλος Δημήτρης

Επικεφαλής ΔΟΜ «Δημοτικής Αλλαγής»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.