ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχτηκε την Κυριακή 25 Απριλίου τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια «Θεομήτωρ», όπου είχε συνομιλία με το προσωπικό.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγία Ταβιθά», όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Κέντρου Ροζαλία Καλύβα για το σκοπό και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και συνομίλησε με τους 22 γέροντες που φιλοξενούνται εκεί. Ο Μακαριότατος, ο οποίος συνοδευόταν από τους αρχιμανδρίτες Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Σεραφείμ Δημητρίου και Διονύσιο Χαμαράκη -αντιπρόεδρο του Κέντρου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την άψογη  λειτουργία αυτού, έδωσε συγχαρητήρια στους συντελεστές της προσπάθειας και δεσμεύτηκε πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα βοηθήσει, όπως μπορεί, το συγκεκριμένο εγχείρημα.
Ο κ. Αναγνώστου, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, υπογράμμισε τις αγαστές σχέσεις της Εκκλησίας με την Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης και την άψογη συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα την παραγωγή σημαντικού κοινωνικού έργου για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες της πόλης. «Να είστε βέβαιος, Μακαριότατε, ότι ο θρησκευόμενος λαός της Ηλιούπολης σας συμπαρίσταται ενθέρμως στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει και συνοδοιπορεί στον αγώνα που δίνετε για τον Άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε από το Δήμαρχο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στον Προφήτη Ηλία, παρουσία όλων των κληρικών των ενοριών της πόλης μας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευά Γιαννόπουλου, των Αντιδημάρχων και πολλών δημοτικών συμβούλων.  


Γραφείο Τύπου, 26-4-2010
Τηλ. 210-9970154

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.