ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε αυτές τις κρίσιμες οικονομικά-πολιτικά περιόδους οι ομάδες που πλήττονται περισσότερο, "ο ευάλωτος κρίκος'' της κοινωνίας είναι οι γυναίκες.
Σε αυτή την αποστροφή της ομιλίας του προς τις γυναίκες της πόλης μας, συμπύκνωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες στην πόλη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα.

Η συνάντηση με τις γυναίκες έγινε  την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 στο SPORT CAFÉ στην Ηλιούπολη.

Εντυπωσιακά, μεγάλος αριθμός συμπολίτισσες μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Πανταζόπουλου και έδωσαν το παρόν, συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε  και εξέφρασαν τους  προβληματισμούς τους

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της Δημοτικής Αλλαγής κ. Πανταζόπουλος Δημήτριος ενημέρωσε το πολυπληθές ακροατήριο για το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, το οποίο σύντομα πρόκειται να εφαρμοστεί.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν την απασχόληση των γυναικών, το  κοινωνικό κράτος αλλά και τον  «κοινωνικό Δήμο».
Οφείλουμε όλοι να τιμούμε καθημερινά τη γυναίκα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας: τη μάνα και σύντροφο. Τη γυναίκα-εκπαιδευτικό στην οποία εμπιστευόμαστε τη μόρφωση των παιδιών μας. Την επιστήμονα, την κάθε εργαζόμενη αλλά και την άνεργη που είναι απογοητευμένη και αγωνιά για την καθημερινότητά της. Η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίζουν τις προοπτικές και τις συνθήκες εκείνες ώστε οι γυναίκες να μπορούν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πολυσύνθετο κοινωνικό τους ρόλο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
Σήμερα 1 στις 3 γυναίκες άνω των 65 ετών και 1 στις 4 μεταξύ 16-24 ετών βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
4 στις 10 δεν έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας.
1 στις 5 γυναίκες είναι μακρόχρονα άνεργη και αναζητά εργασία περισσότερο από δυο χρόνια.
21% είναι το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες κάτω των 30 ετών.

Η πόλη  μας σήμερα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τα οποία η απερχόμενη Δημοτική αρχή δεν κατάφερε να τα λύσει.  Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εκλεγεί μια νέα Δημοτική αρχή που να γνωρίζει την πόλη, να συμμετέχει με όλους τους τρόπους έκφρασης στα προβλήματα της και το κυριότερο να είναι σε θέση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που την ταλανίζουν. Οι γυναίκες από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκονται,  πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία διότι με τις ιδέες και προτάσεις τους έχουν πολλά να προσφέρουν.

pantazopoulosΌπως τόνισε ο κ. Πανταζόπουλος, Όλοι μαζί Οραματιζόμαστε:
Μια πόλη που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του, που προσφέρει γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες. Μια πόλη πράσινη, καθαρή, μια πόλη κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητη, μια πόλη που μας αξίζει.

Διαβουλευόμαστε:  Με τη γειτονιά, τους φορείς της πόλης, τους ενεργούς πολίτες, την κοινωνία των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.


Το συμπέρασμα της βραδιάς είναι ότι οι γυναίκες της πόλης μας, μπορούν και πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στα κοινά διότι, με τις ιδέες τους και τις απόψεις τους μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.