ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Νεκροί εντοπίστηκαν χθες το βράδυ μια 63χρονη μητέρα με τον 36χρονο γιο της σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, επί της οδού Θερμοπυλών 28 στην Ηλιούπολη.

Την αστυνομία κάλεσαν οι ένοικοι των διπλανών διαμερισμάτων λόγω της αφόρητης δυσοσμίας που υπήρχε. Η γυναίκα που ειδοποίησε την Άμεση Δράση σημείωσε ότι τα θύματα εδώ και μερικές μέρες δεν είχαν δώσει σημάδια ζωής.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα αντίκρισαν τη μητέρα και τον γιο της νεκρούς, με τραύματα στο κεφάλι από πυροβολισμό.

H νεκρή γυναίκα βρέθηκε καθισμένη σε καρέκλα και φέροντας σφαίρα στο κεφάλι, ενώ στο διπλανό υπνοδωμάτιο εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι, επίσης από πυροβολισμό στο κεφάλι, ο γιος της, 36 ετών.

Το διαμέρισμα ήταν αναστατωμένο και στον χώρο οι αστυνομικοί εντόπισαν και μια καραμπίνα, η οποία όμως βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο από τις δύο σορούς. Οι Αρχές εξετάζουν εάν πρόκειται για το όπλο με το οποίο βρήκαν το θάνατο μητέρα και γιος.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 36χρονος γιος να δολοφόνησε την 60χρονη μητέρα του και ύστερα από κάποιες ώρες ή ίσως μέρες να αυτοκτόνησε.

Από την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα, έχει προκύψει πως η σορός του γιου εντοπίστηκε σε διαφορετικό δωμάτιο από της μητέρας, πάνω σε κρεβάτι, ενώ ήταν σε ακαμψία, που σημαίνει ότι πέθανε μόλις λίγες ώρες πριν βρεθεί. Εν αντιθέσει, η 60χρονη φαίνεται να ήταν νεκρή για μεγαλύτερο διάστημα, το οποίο όμως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα με ακρίβεια.

Η μητέρα βρέθηκε στην πολυθρόνα της κανονικά ντυμένη με τραύμα στο κεφάλι. «Ο θάνατος της υπολογίζεται ότι επήλθε από τρεις ημέρες έως 12 ώρες πριν από τον θάνατο του γιου, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζουν τα δυο θύματα», λέει αστυνομικός της Ασφάλειας που ασχολείται με την υπόθεση.

Ο 36χρονος έφερε τραύμα στο μάγουλο και τη γνάθο και όλα δείχνουν ότι δεν πέθανε ακαριαία, ενώ βρέθηκε γυμνός επάνω στο κρεβάτι της μητέρας του, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι μετά τον αυτοτραυματισμό του κατέληξε εκεί. Όσον αφορά στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού, νεότερη εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, αλλά είχε αφεθεί ανοιχτή.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν τις Αρχές στο ενδεχόμενο ο γιος να σκότωσε τη μητέρα και στη συνέχεια να αυτοπυροβολήθηκε προτού καταλήξει. Λόγω του ότι δεν σκοτώθηκε ακαριαία, αποτελεί πιθανό σενάριο το να αυτοτραυματίστηκε στον χώρο που βρέθηκε το όπλο και ύστερα να μετακινήθηκε έως το κρεβάτι, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή. Όσο οι ώρες περνούν, ωστόσο, τόσο περισσότερο οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στον θάνατο της μητέρας και του γιου της δεν εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.