ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στις 12 Μαρτίου 2020, η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία, με αφορμή δηλώσεις του Στυλιανού Καρπαθίου, ιερέα του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη όπου με δύο τηλεοπτικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ1 και τον Alpha απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει τις εκκλησίες παρά τα μέτρα που λαμβάνονται πανελλαδικά στη μάχη ανάσχεσης του κορωναϊού, επιτρέποντας μόνο την ατομική προσευχή.

Αλλά αυτό φαίνεται πως δεν αγγίζει τον εν λόγω «ιερέα» ο οποίος με περισσό θράσος και περιφρόνηση απέναντι στη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, αποφάσισε εν κρυπτώ (;) να κλειδαμπαρωθεί στο παράνομο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία μαζί με μεγάλο αριθμό πιστών, σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Εδώ όμως εύλογα δημιουργούνται συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν καθώς και να παρθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για όσους παραβιάζουν το νόμο για την αντιμετώπιση του κορωναϊού (η Αστυνομία και οι Αρχές αλήθεια ακούνε;):

● Τι είδους οργανωμένος μηχανισμός είναι αυτός που εν μέσω απαγόρευσης «μαζεύει και κλειδαμπαρώνει» μεγάλο αριθμό πιστών σε ένα παράνομο εκκλησάκι; Γιατί δεν υπήρξε προσαγωγή; Αυτοί οι άνθρωποι που χρησιμοποιεί ο εν λόγω ιερέας, αύριο-μεθαύριο δε θα πάνε στο σούπερ-μάρκετ; Δε θα πάνε στο φαρμακείο; Αναρωτιούνται σε τι κίνδυνο θέτουν μία ολόκληρη πόλη και κατ’ επέκταση μια χώρα άραγε; Θα αναλάβει και τη θεραπεία άραγε αν –ο μη γένοιτο- μεταδοθεί ο κορωναϊός μέσω κάποιου εκ των πιστών; Ή θα αναγκαστεί να προσέλθει σε κάποιο από τα ήδη υπερφορτωμένα νοσοκομεία; Αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μετάδοση/διασπορά πιθανών κρουσμάτων στην πόλη της Ηλιούπολης; Ακόμα και για ανθρώπινες ζωές ευάλωτων; Μάλλον αισθάνεται ο ίδιος Θεός...

● Πόσο ισχυρός άραγε μπορεί να αισθάνεται ο εν λόγω «ιερέας» που έχει μόνιμο βήμα στα ΜΜΕ και δεν τον ακουμπάνε οι νόμοι; Που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμα και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης; Με τίνος τις πλάτες κινείται με τόσο περιφρονητικό για τους πολίτες και τη δημόσια υγεία τρόπο;

Απαιτούμε από τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν σαφή καταδικαστική θέση. Εφόσον δεν το κάνουν, να έχουν υπόψη πως θα μας βρουν σφόδρα απέναντι. Η διαιρετική τομή είναι μεγάλη καθώς και το επίδικο είναι τεράστιο. Είναι η ζωή όλων μας και ειδικότερα των πιο ευάλωτων.

Εμείς, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς την πόλη μας, ζητάμε να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος για όποιον τον παραβιάζει (εν προκειμένω επιδεικτικά) και από τους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι. Αυτή είναι η μοναδική στάση ευθύνης. Μαζί με την ευθύνη όμως, πρέπει να επιδεικνύουμε και αλληλεγγύη. Όσοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, θα πρέπει ο Δήμος να τους διευκολύνει. Η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα στο πλευρό όλων των ανθρώπων. Γιατί εμείς αγαπάμε τη ζωή. Και η ζωή θα νικήσει. Όμως, δεν ξεχνάμε ποιοι τζογάρουν στις πλάτες των πολιτών...

Το Γραφείο Τύπου

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Ηρακλείτου 1, Ηλιούπολη, 163 45
Τηλ.: 211.21.39.536 - Fax: 211.21.39.536 
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.