ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:
Ενόψει των έκτακτων καταστάσεων που όλοι και όλες ζούμε αυτές τις μέρες ζητάμε την πραγματοποίηση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, απαιτούμε να ισχύουν τα πρακτικά και να γίνεται δημόσια αναμετάδοση με τα ηλεκτρονικά μέσα και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το "κεκλεισμένων των θυρών" να ερμηνευτεί ως μυστικές συνεδριάσεις. 

Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ προτείνει για συζήτηση και απόφαση τα εξής:

Για τις υπηρεσίες του Δήμου:

  • Τήρηση όλων των κανόνων αυξημένης προστασίας λόγω επιδημίας και παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, στους ΟΤΑ για την άμεση απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Όχι στις εργολαβίες που προσφέρουν πλουσιοπάροχα το δημόσιο χρήμα στους επιτήδειους.   
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού στο «Βοήθεια στο Σπίτι» έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν σε καραντίνα τις επόμενες βδομάδες.
  • Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών των σχολικών μονάδων και όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων στον δήμο μας. Να ανατραπεί η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού 

Καμία παραχώρηση δημόσιας υπηρεσίας σε ιδιώτες. 

Για τα νοικοκυριά:

  • Προμήθεια και διανομή αντισηπτικού υγρού, μασκών και γαντιών με προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Άμεση αναστολή πληρωμών για οφειλές προς τον Δήμο / μηδενικά δημοτικά τέλη για ανέργους, απολυμένους και για εργαζόμενους σε υποχρεωτική αργία λόγω επιδημίας/ δραστική μείωση των δημοτικών τελών ΤΩΡΑ, για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. Ο φτωχός λαός αυτή την εποχή παλεύει να μην ασθενήσει και με την τρομοκρατία των απολύσεων.
  • Ελεύθερη πρόσβαση στα ιατρεία, ιδιωτικά δημόσια, όλων χωρίς την απαίτηση ΑΜΚΑ. Κανένας ιός δεν κάνει διάκριση με βάση την ασφάλιση. Απεναντίας, πλήττει τους πιο κοινωνικά ευάλωτους.
  • Καθ όλη τη διάρκεια της επιδημίας και αμέσως μετά να μην βρεθεί κανένας κάτοικος της Ηλιούπολης χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς σπίτι (είτε λόγω πλειστηριασμού, είτε λόγω έξωσης), χωρίς τα ζωτικά αναγκαία λόγω απόλυσης, ανεργίας ή ασθένειας. Οι υπηρεσίες του δήμου να συμβάλλουν με κάθε δόκιμο τρόπο σε αυτούς τους στόχους.

Για το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης:

  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας στο Κέντρο Υγείας  με προσλήψεις μονίμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων. 
  • Διαρκής επικοινωνία με το προσωπικό του Κ.Υ. και στήριξη του με αναλώσιμα ή ότι άλλο ζητήσουν-προμήθεια κιτ και διενέργεια τεστ.

Για τους εργαζόμενους της πόλης μας:

  • Καμία απόλυση μέσα στην επιδημία και αμέσως μετά
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς μισθό, είτε με καθυστερήσεις.
  • Επιχείρηση στα όρια του δήμου μας, που σε αυτές τις κρίσιμες για όλους συνθήκες, θα προχωρήσει σε απολύσεις ή θα αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους θα αντιμετωπίζεται ως ανεπιθύμητη.

Για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ):

  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
    Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για την «Μαχόμενη Ηλιούπολη»,
Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.