ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η γνώση είναι δύναμη για κάθε τι στη ζωή μας.
Η στάση της Ένωσης Γονέων είναι σαφής και ξεκάθαρη.
Δεν είναι δυνατόν να επιστρέφουμε σε εποχές σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού. Ας κοιτάξουμε λίγο τα αποτελέσματα τέτοιων τακτικών, γύρω μας!

"Η γνώση είναι δύναμη": αυτό υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε εμείς πάντα σαν γονείς.
Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τις δικές μας φοβίες και να μάθουμε να μιλάμε στα παιδιά μας ακόμα και για θέματα που θεωρούνται "ακατάλληλα" για ανηλίκους.

Ειλικρινής, σφαιρική και τεκμηριωμένη ενημέρωση των παιδιών μας με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων με σκοπό την ανάπτυξη υγιών ανθρώπων με ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Η γνώση άλλωστε, είναι και πρόληψη στο συγκεκριμένο θέμα για τα παιδιά.

Είμαστε υπέρ της ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών από το σχολείο (και το υπουργείο) που προάγουν και ενισχύουν τέτοιες διαδικασίες (διαλέξεις, σεμινάρια, προβολές, κλπ). Και όχι μόνον αυτό. Ως σύλλογοι γονέων ενισχύουμε και συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην πραγματοποίησή τους.

Είναι πια καιρός, μαθήματα όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η οδική ασφάλεια κ.α. να διδάσκονται ως ισότιμα μαθήματα στο Δημόσιο Σχολείο.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.