ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν πλειοψηφήσει, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 του μηνός

Στις επικείμενες εκλογές επανέρχεται το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα ανάδειξης των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ μετά την εφαρμογή, κατά τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές του 2019, του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Επιτυχών θεωρείται ο συνδυασμός που θα πλειοψηφήσει με ποσοστό μεγαλύτερο του 43% του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Στην περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό στον α’ γύρο, διενεργείται επαναληπτική ψηφοφορία, μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Είσοδο στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο εξασφαλίζει ο συνδυασμός που στον α’ γύρο έλαβε ποσοστό τουλάχιστον 3%.

Οι νέες Αρχές θα εγκατασταθούν την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους, που θα είναι πενταετής, θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ανήκει διοικητικά στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Τα εκλογικά κέντρα του Δήμου Ηλιούπολης είναι τα παρακάτω:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ηρ. Κωνσταντοπούλου & Θάλ. Λουκίδου 3

Σοφοκλή Βενιζέλου 86

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Κεφαλληνίας & Μεσσηνίας

Κεφαλληνίας & Μεσσηνίας

ΑΓ. ΜΑΥΡΑ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

1ο ΛΥΚΕΙΟ

Αγαμέμνονος 1

Αγαμέμνονος 1

Γρ. Αυξεντίου 2

ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Γράμμου 30 & Ματσούκα

Γράμμου & Ματσούκα

ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Λ. Ειρήνης & Φλέμινγκ

Πουσουλίδου 10 & Χαλκοκονδύλη

ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Κοτζιά 1 & Στουρνάρη

Μ. Αντύπα 34

Μυκόνου 34

Μπορείτε να δείτε το εκλογικό τμήμα που μπορείτε να ασκήσετε τα εκλογικά σας δικαιώματα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις», πατώντας εδώ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δημότες που θέλουν πληροφορίες για τις εκλογές, θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο κατά τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών από τις 07:00 έως τις 19:00. Αναλυτικά τα τηλέφωνα είναι τα εξής:

2109970000

2109970001

2109970002

  • Επίσης, για την καλύτερη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) αλλά και των ευάλωτων ηλικιακά δημοτών ψηφοφόρων, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά σε ειδικό χώρο σε όλα τα εκλογικά κέντρα χώρος για παροχή πληροφοριών από υπαλλήλους του Δήμου
  • Τα ΚΕΠ (πλατείας Φλέμινγκ και Αγ. Μαρίνας) θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών (07:00 με 19:00) για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
  • Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των δημοτών στην άσκηση των εκλογικών καθηκόντων τους, ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, θα επιστραφούν από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων που έχουν κατασχεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία Ηλιούπολης. Η παραλαβή θα γίνεται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, επί της οδού Γληνού και Θέμιδος 2, Ηλιούπολη, κατά τις ώρες 09:00 έως 13:00
  • Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών στην άσκηση των εκλογικών καθηκόντων τους, ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, θα λειτουργήσει από τις 07:00 μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, δημοτική συγκοινωνία με κυκλική διαδρομή (δρομολόγιο ανά μία ώρα).

Ακολουθεί αναλυτική διαδρομή:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Αγ. Μαύρα – Αρχιμήδους – Νεύτωνος – Αλ. Παναγούλη – Σοφ. Βενιζέλου – κεντρική πλατεία – Ειρήνης – Παπανδρέου – Μ. Αντύπα – πλ. Σικελιανού –  Κύπρου – μετρό Αγ. Δημητρίου – μετρό Ηλιούπολης – Σοφ. Βενιζέλου – Ηρώς Κων/λου – Εθν. Μακαρίου – Κ. Ηρώων – Κοτζιά – ΙΚΑ – Μ. Αντύπα – Ηρώων Πολυτεχνείου – Θράκης – Κεφαλληνίας – Μακεδονίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – Πεντάρη – Πρωτόπαππα – Σοφ. Βενιζέλου – Αγ. Μαύρα. ΤΕΡΜΑ

Οι στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας θα γίνονται στις προβλεπόμενες στάσεις του ΟΑΣΑ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.